Η Λ.Σ. Ερυμάνθου στηρίζει τον αγώνα του αγροτικού συλλόγου Ερυμάνθου για την αξιοποίηση του μεγάλου υδάτινου δυναμικού  της περιοχής Φαρών από τον ποταμό Πείρο. Στηρίζει την πρόταση για κατασκευή δικτύου άρδευσης κλειστού τύπου με πίεση με σκοπό  να ποτιστεί όλος ο κάμπος του πρώην Δήμου Φαρρών.

Στην πρόσφατη επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Βασιλόπουλου στον ταμιευτήρα Βαλμαντούρα του φράγματος, μετά από πρόσκληση του αγροτικού συλλόγου, συμμετείχε και  η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζοντας το αίτημα του αγροτικού συλλόγου. 

Στην τοποθέτηση ο επικεφαλής δημοτικός σύμβουλος της ΛΣ Π. Σκιαδάς  τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει  αυτό το σημαντικό έργο,  ίσως το σημαντικότερο για τους αγρότες και το μέλλον της περιοχής

Το έργο αυτό για τους αγρότες ήταν όραμα επιδίωξη και αγώνας για πάνω από 50 χρόνια και ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΕΠΙΛΕΞΙΜΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ. Σήμερα το αρδευτικό  επανήλθε από τον αγροτικό σύλλογο και υποστηρίζεται μαζικά από τους αγρότες η πρόταση για δίκτυο κλειστού τύπου που θα αξιοποιήσει το πλούσιο υδάτινο δυναμικό που σπαταλιέται με τις ξεπερασμένες μεθόδους των ανοιχτών αυλάκων . θα συμβάλει στην μείωση του κόστους παραγωγής. θα στηρίξει πραγματικά  τους αγρότες που πλήττονται από τις αντιαγροτικές πολιτικές κυβερνήσεων ΕΕ και απειλούνται με ξερίζωμα.  Με το έργο αυτό θα ανθίσει ένας μεγάλος κάμπος 20000 στρεμμάτων που ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΞΕΡΙΚΟΣ στο μεγαλύτερο τμήμα του. Θα ανακουφιστούν οι παραγωγοί που καταφεύγουν στην δαπανηρή λύση των γεωτρήσεων  που ανεβάζουν το κόστος παραγωγής  και χειροτερεύει την  θέση τους. 

Η ΛΣ έχει θίξει αυτό το θέμα πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο καλώντας την δημοτική αρχή να στηρίξει το αίτημα των αγροτών χωρίς όμως ανταπόκριση . Δημοσίως έχει καταθέσει την πρόταση να υιοθετηθεί από το Δήμο και να διεκδικηθεί στα πλαίσια του αντισταθμιστικού οφέλους που προβλέπεται για ανάλογες περιπτώσεις  γιατί δεσμεύτηκε ένας σημαντικός της πόρος  και η περιοχή δικαιούται αντισταθμιστικά. 

Μετά τις  σημερινές εξελίξεις όπου και η περιφέρεια αναγνώρισε την δυνατότητα και την αναγκαιότητα αυτού του έργου. Που δεσμεύτηκε μέσω του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασιλόπουλου ότι θα κάνει τα επόμενα βήματα για μελέτες και χρηματοδότηση, ας ελπίσουμε ότι και  η Δημοτική Αρχή Ερυμάνθου θα βρεθεί στο πλευρό των αγροτών. Ότι θα στηρίξει την διεκδίκηση αντιλαμβανόμενη ότι το να δοθεί άλλο 1,4 εκατομμύρια όπως προγραμματίζει για επέκταση του σημερινού ξεπερασμένου δικτύου τσιμενταυλάκων είναι χρήματα που δεν πιάνουν τόπο, ενώ πιθανά απεμπολείται η σωστή λύση που είναι το δίκτυο κλειστού τύπου με πίεση για να ποτιστεί  και ανθίσει όλος ο κάμπος του πρώην Δήμου Φαρρών με φθηνό νερό.