Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα στην Κάτω Αχαΐα με τον Covid-19 να χτυπάει πλέον και στην γειτονική πόλη ολόκληρες οικογένειες.

Το μέλος του ΣΕΔΙΠ Παναγιώτης Μπρακατσέλος έκανε γνωστό ότι οι γονείς του νόσησαν από τον ιό και ότι βρίσκονται στο νοσοκομείο, γράφοντας στο facebook, αρκετά φορτισμένος συναισθηματικά: «Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ο Θεός να τούς βοηθήσει να βγουν υγιείς από το νοσοκομείο οι γονείς μου». 

Επίσης από τον ιό όπως έχει γίνει γνωστό νοσήσει ο πρόεδρος της ΤΚ Ριόλου Σάκης Βαβαρούτας, ο δημοτικός σύμβουλος και επιχειρηματίας Φίλιππας Λιάκος και ο αντιδήμαρχος Βασίλης Γκοτσόπουλος, του οποίου νοσούν και οι γονείς του.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό για την περιοχή της Κάτω Αχαΐας, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Αχαΐας, είναι ότι ο ιός χτυπάει και νεαρές ηλικίες.

Ένας νέος άνθρωπος από χωριό της Δυτικής Αχαΐας ανέβασε τις προάλλες μία φωτογραφία από δωμάτιο νοσοκομείου, με τον ίδιο να φοράει μάσκα οξυγόνου, γράφοντας ένα μήνυμα προς όλους: "Να προσέχετε πολύ. Τα πράγματα είναι σοβαρά".

Οι πληροφορίες που έρχονται από την Κάτω Αχαΐα για άτομα που νοσούν, σε καθημερινή βάση, είναι αρκετές. Ο ιός φαίνεται ότι έχει  εισχωρήσει για τα καλά στην ανοικτή κοινότητα της περιοχής που δίνει καθημερινά κρούσματα, με το επιδημιολογικό φορτίο να είναι βαρύ και ο δείκτης μεταδοτικότητας αυξημένος.