Για ένα απαράδεκτο και εφιαλτικό σκηνικό στα νοσοκομεία της Αττικής κάνει λόγο το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του. Όπως τονίζεται, «η διακοπή της χθεσινής εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου λόγω έλλειψης διαθεσίμων κρεβατιών, οι εικόνες με τους διασωληνωμένους ασθενείς στους διαδρόμους, οι καταγγελίες για ασθενείς που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, συγκροτούν ένα απαράδεκτο, εφιαλτικό σκηνικό».

Στην ανακοίνωση επαναλαμβάνεται το πάγιο αίτημα της Τρικούπη, «για επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών».

Κατηγορούν παράλληλα την κυβέρνηση και τους υπουργούς της ότι «είναι δέσμιοι των συμφερόντων, το βρίσκουν «αχρείαστο κόστος».
Ρεσιτάλ αναλγησίας και κυνικότητας, την ώρα που κινδυνεύει η ζωή των πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

Η διακοπή της χθεσινής εφημερίας του Λαϊκού Νοσοκομείου λόγω έλλειψης διαθεσίμων κρεβατιών, οι εικόνες με τους διασωληνωμένους ασθενείς στους διαδρόμους, οι καταγγελίες για ασθενείς που καταλήγουν εκτός ΜΕΘ, συγκροτούν ένα απαράδεκτο, εφιαλτικό σκηνικό.

Προειδοποιούμε εδώ και μέρες για την ανάγκη να πάρει ανάσα το ΕΣΥ, με την επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών. Και των μεγάλων, που έχουν τις κατάλληλες δομές.

Υπουργοί της Κυβέρνησης δέσμιοι των συμφερόντων, το βρίσκουν «αχρείαστο κόστος». Ρεσιτάλ αναλγησίας και κυνικότητας, την ώρα που κινδυνεύει η ζωή των πολιτών.

Επιτέλους η Κυβέρνηση να πάρει μέτρα τώρα. Η κατάσταση δεν επιδέχεται αναβολές. Όλες οι δομές υγείας, όλο το ανθρώπινο δυναμικό, όλα τα ιατροτεχνολογικά μέσα, δημόσια, ιδιωτικά, στρατιωτικά, να ενταχθούν στη μάχη.