Με εντατικό ρυθμό συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο κέντρο υγείας του Αγίου Αλεξίου, στον βόρειο τομέα της Πάτρας.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο υπεύθυνος του κέντρου υγείας και των κλιμακίων του ΕΟΔΥ στην Αχαΐα, Χαράλαμπος Μπακόπουλος, η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και υπάρχει επάρκεια εμβολίων.

«Γίνονται κατά μέσο όσο 120 εμβόλια την ημέρα στο Κέντρο Υγείας. Όλες οι ηλικιακές κατηγορίες που έχουν κληθεί για να εμβολιαστούν ανταποκρίνονται και τα ραντεβού που κλείνονται είναι προγραμματισμένα εδώ και μέρες.

Σπάνια υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί κάποιο ραντεβού και όταν έχει γίνει κάτι τέτοιο, υπάρχει έγκαιρη ειδοποίηση, έτσι ώστε να μην χαθεί εμβόλιο».

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μπακόπουλος μέχρι ώρας δεν έχει χαθεί κανένα εμβόλιο τύπου Pfizer στο κέντρο υγείας του Αγίου Αλεξίου. Ομαλά όμως συνεχίζεται η διαδικασία και στα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας, σε αυτό της Γερμανού (γίνονται της AstraZeneca), αλλά και σε αυτό στα Ζαρουχλέικα, του νοτίου τομέα (γίνονται μόνο της Pfizer). 

Ο μέσος όρος των εμβολίων την ημέρα, σε αυτά τα κέντρα υγείας φτάνει τα 100 την ημέρα, ενώ η εμβολιαστική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά και στα εμβολιαστικά κέντρα των δύο νοσοκομείων της Πάτρας. 

Η αναστάτωση που είχε προκύψει με τα εμβόλια της AstraZeneca, φαίνεται ότι ανήκει στο παρελθόν, καθώς δεν υπάρχουν ραντεβού τις τελευταίες ημέρες που να έχουν ακυρωθεί και ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στο κέντρο υγείας της Γερμανού, αλλά και στα υπόλοιπα κέντρα (βλέπε Χαλανδρίτσα) που γίνονται αυτού του τύπου τα εμβόλια.

Στο μεταξύ στις 3 Απριλίου στη μάχη της εμβολιαστικής διαδικασίας μπαίνει και το κέντρο υγείας της Κάτω Αχαΐας. Στο κέντρο υγείας έχουν διαμορφωθεί δύο εμβολιαστικά κέντρα και το προσωπικό είναι πανέτοιμο για να ξεκινήσει την εμβολιαστική διαδικασία.