Το καρναβάλι πέρασε όμως οι σχέσεις των καρναβαλικών πληρωμάτων – καρναβαλιστών με τον Καρναβαλικό Οργανισμό (ΚΕΔΗΠ), μάλλον θα χρειαστούν και άλλα καρναβάλια για να εξομαλυνθούν.

Ήταν προφανές κατά τη διάρκεια του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, έτσι όπως έγινε αυτό, λόγω της πανδημίας και του κορωνοϊού, ότι ουσιαστικά έγιναν δύο διαφορετικά πεδία διαδικτυακών εκδηλώσεων.

Το ένα με τα καρναβαλικά πληρώματα του πρώην ΑΣΟ, με την κωδική ονομασία «Του χρόνου Μπούλες»  και το άλλο πεδίο με τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε η κοινωφελής επιχείρηση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Η… τήρηση των αποστάσεων λόγω πανδημίας βοήθησε στο να μην εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό αυτή η κόντρα και έτσι να μην έχουμε "εκρήξεις" και να λειτουργούν αυτά τα δύο πεδία σε ένα παράλληλο επίπεδο, χωρίς να συναντιούνται ποτέ.

Αυτή η αίσθηση τουλάχιστον υπήρχε. Πότε αλήθεια όμως θα αλλάξει αυτή η κατάσταση; Τα καρναβαλικά πληρώματα και οι καρναβαλιστές κρατούν ακόμα τον πόνο που τους προκάλεσε η "έξωση" από τις αποθήκες του πρώην ΑΣΟ.

Από το στέκι τους. Τους τον θυμίζει άλλωστε όλα αυτό το καρναβαλικό υλικό που έχει όπως λένε οι ίδιοι πεταχτεί έξω από το καρναβαλικό εργαστήρι στο Πετρωτό, αφημένο στην βροχή, στον ήλιο και στο έλεος των καιρικών συνθηκών.

Όπως υποστηρίζουν όλους αυτούς τους μήνες έχει μείνει απροστάτευτο και δεν έχει γίνει κάτι πάνω στο όλο θέμα. Πρόκειται για υλικό που έχει για αυτούς μια συγκινησιακή πτυχή αφού αφορά την δουλειά τους και τον κόπο τους από τα περασμένα καρναβάλια. Δουλειά που σύμφωνα με το σκεπτικό τους δεν σεβάστηκαν οι αρμόδιοι.

Από την άλλη η ΚΕΔΗΠ υποστηρίζει ότι το θέμα της νέας στέγασης των καρναβαλικών πληρωμάτων πρόκειται να λυθεί, έχοντας βρει το κατάλληλο κτίριο.

Αυτό όμως είναι κάτι που διαρρέεται από τους κύκλους της από τον περασμένο Οκτώβριο και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Ποιος είναι αυτός ο χώρος που τον κρατούν τόσους μήνες μυστικό;

Συμπερασματικά, οι σχέσεις μιας σημαντικής μερίδας καρναβαλιστών και πληρωμάτων με την ΚΕΔΗΠ, παραμένουν κακές. Κι αυτό φυσικά δεν είναι θετικό για το Πατρινό Καρναβάλι που ήδη ως θεσμός έχει χτυπηθεί απανωτά από τον κορωνοϊό με την διετής πλέον ακύρωση των παρελάσεων του.

Γιατί ας μην γελιόμαστε. Αυτές αποτελούν τη μεγαλύτερη προβολή του θεσμού.