Κι ενώ ο κορωνοϊός χτύπησε για τα καλά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, με τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, να δίνει εντολή για να κλείσει ο ναός, υπάρχει φόβος στην Ιερά Μητρόπολη, για τον κίνδυνο της διασποράς και σε άλλες εκκλησίες της Πάτρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει ήδη στα γραφεία της Μητροπόλεως υπήρξαν ναοί εντός του κέντρου της Πάτρας, αλλά κυρίως αυτού, στις συνοικίες και στα χωριά που τα μέτρα δεν τηρήθηκαν στον απαιτούμενο βαθμό, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των Α΄ Χαιρετισμών, αλλά και του Ψυχοσαββάτου που ακολούθησε.

Οι πληροφορίες αυτές δεν αναφέρονται στον σχηματισμό «ουρών» έξω από τις εκκλησίες, με πιστούς που ενδεχομένως να μην τηρούσαν τις αποστάσεις ή να μην φορούσαν τις μάσκες.

Σε ορισμένες εκκλησίες εκτός του κέντρου της Πάτρας άνοιξαν οι θύρες των ναών, βάζοντας μέσα πιστούς στα κρυφά και μάλιστα με ορισμένους από αυτούς να μην φορούν καν τις μάσκες τους. Το όλο θέμα διερευνά η Ιερά Μητρόπολη Πατρών και όταν βγάλει μια άκρη είναι αποφασισμένη να τιμωρήσει τους όποιους "παραβάτες".

Οι εντολές, άλλωστε, του Μητροπολίτη Πατρών είναι συγκεκριμένες και απαιτούν την απόλυτη τήρηση τω μέτρων από τους ιερείς και τους κληρικούς. Και αυτό γιατί εκτός της προστασίας της δημόσιας υγείας, η τοπική εκκλησία, αλλά και οι υπόλοιπες εκκλησίες της χώρας, ευελπιστούν στη μείωση της διασποράς, έτσι ώστε να ανοίξουν με μέτρα και κανόνες τους ναούς για τους πιστούς, για τις μέρες του Πάσχα που πλησιάζουν.

Θυμίζουμε ότι στον ναό της Αγίας Τριάδας «κόλλησαν» κορωνοϊό μέλη της οικογένειας του ιερέα που έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς, αλλά και συγγενικά πρόσωπα των στελεχών της εκκλησίας, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο ιός έχει περάσει και στο εστιατόριο για τους απόρους που λειτουργεί η ενορία, ακριβώς δίπλα.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πληροφορίες για κρούσματα και σε άλλες περιοχές της Πάτρας που σχετίζονται με ενορίες και ναούς, παρόλο που αυτοί είναι κλειστοί και λειτουργούν μόνο κεκλεισμένων των θυρών.