Με απόλυτα μελετημένη μέθοδο και προχωρώντας στην πράξη του βήμα – βήμα, ο 74χρονος πρώην παράγοντας κολυμβητικού ομίλου της Δυτικής Αττικής, κατάφερνε αρχικά να κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονιών των υποψηφίων θυμάτων του. Στην συνέχεια ανενόχλητος εξύφαινε το σχέδιό του προκειμένου να εξυπηρετήσει τα αρρωστημένα του σεξουαλικά του ένστικτα πάνω στις ανήλικες αθλήτριες.

Οι καταθέσεις των δύο κοριτσιών, 17 ετών σήμερα, 10 ετών όταν βρέθηκαν στα «δίχτυα» του ηλικιωμένου παιδόφιλου, κυριολεκτικά συγκλονίζουν, καθώς εκτός όλων των άλλων διαφαίνεται και η μέθοδος του 74χρονου σήμερα πρώην παράγοντα κολυμβητικού ομίλου της Δυτικής Αττικής, να δημιουργήσει ενοχές στα παιδιά, προκειμένου να κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό τα όσα βίωσαν στο διαμέρισμά του.

Όμως δεν υπολόγισε την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία βρήκε την δύναμη να ανοίξει το στόμα της και να εξιστορήσει τα όσα βίωσε από έναν άλλο παράγοντα στα θαλάσσια σπορ πριν από αρκετά χρόνια, με αποτέλεσμα κι άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης να βρουν την δύναμη να δημοσιοποιήσουν το επτασφράγιστο οδυνηρό μυστικό που τους κατέτρωγε νυχθημερόν την ψυχολογία.

Ανατριχιαστικές καταθέσεις των κοριτσιών
Τα δύο κορίτσια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, πριν από 7 χρόνια, από τον 74χρονο σήμερα παράγοντα συλλόγου κολύμβησης, στις καταθέσεις που έδωσαν στους ψυχολόγους του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της ΕΛ.ΑΣ, αλλά και στους έμπειρους αστυνομικούς του συγκεκριμένου Τμήματος, ξετύλιξαν κάθε πτυχή του απίστευτου σχεδίου που εξύφαινε ο ηλικιωμένος άνδρας, προκειμένου να τις παρασύρει στο διαμέρισμά του.

«Έκανε παρέα με τους γονείς μου στις κερκίδες του κολυμβητηρίου, όσο εμείς κάναμε προπόνηση στην πισίνα. Οι γονείς μου τον εκτιμούσαν και πίστευαν πως ο άνθρωπος αυτός θέλει πραγματικά να βοηθήσει τα παιδιά να εξελιχθούν ως αθλητές», λέει η μία από τις δύο κοπέλες που έπεσαν στα «δίχτυα» του παιδόφιλου.

«…έρχονταν και σε εμάς, μόλις τελειώναμε την προπόνηση και μας μιλούσε για τα μαγιό που φορούσαμε, αλλά και το πώς πρέπει να είναι το σώμα μας, όταν πια θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πρωταθλητισμό. Έτσι έβρισκε την ευκαιρία να μας ακουμπά. Ήταν ένας άνθρωπος που όλοι μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν και δεν πήγαινε το μυαλό μας πως θέλει να κάνει κακό».

Όταν πια ο 74χρονος άρχισε να αντιλαμβάνεται πως η πρώτη φάση του σχεδίου του είχε ήδη ολοκληρωθεί και μάλιστα με τα αποτελέσματα που ίδιος ήθελε, έβαζε σε εφαρμογή την δεύτερη φάση του αρρωστημένου του σχεδίου …να παρασύρει τα υποψήφια θύματά του στο διαμέρισμά του.

Λόγω της εμπιστοσύνης που είχε κερδίσει από τους γονείς των παιδιών, προσφερόταν να τα μεταφέρει και να τα επιστρέψει από το κολυμβητήριο της γειτονιάς, αφού και ο ίδιος καθημερινά πήγαινε εκεί, τόσο ως παράγοντας, όσο και ως «προστάτης» ανηλίκου, καθώς φέρεται να μετέφερε για προπόνηση και τον ανήλικο εγγονό της συμβίας του, εκείνη την εποχή.

Στα μέσα του 2013 πήρε από το σπίτι της μία 10χρονη τότε αθλήτρια, προκειμένου να την μεταφέρει στο κολυμβητήριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην κατάθεσή της η 17χρονη σήμερα κοπέλα αναφέρει πως ο δράστης άρχισε να της μιλά για σεξ μεταξύ ενηλίκων, με το πρόσχημα πως πρέπει να προσέχει και κυρίως να αποφεύγει ανθρώπους που της μιλούν με συγκεκριμένο τρόπο.

Μάλιστα για να καταλάβει η ίδια το τι θέλει να της πει ο σάτυρος, όπως της έλεγε χαρακτηριστικά, της έδειχνε από το κινητό του τηλέφωνο εικόνες με πορνογραφικό υλικό.

Τελικά κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρασύρει το 10χρονο παιδί στο διαμέρισμά του, με το πρόσχημα πως είχε ξεχάσει να πάρει μαζί του κάποια πράγματα.

Έπεισε το παιδί να τον ακολουθήσει μέχρι το διαμέρισμά του, προκειμένου να της δώσει μάλιστα μια ειδική κρέμα αποτρίχωσης, κατάλληλη για αθλήτριες της κολύμβησης.

Ανυποψίαστο το παιδί, πήγε μαζί του στο διαμέρισμα όπου αμέσως ο 74χρονος παιδόφιλος έβαλε μια ταινία πορνό στον υπολογιστή, εξηγώντας παράλληλα στο παιδί το τι γίνεται στις σκηνές που βλέπουν. Εκεί ασέλγησε στο ανυποψίαστο κορίτσι.

Και στην δεύτερη ανήλικη αθλήτρια ακολούθησε την ίδια μέθοδο, μέχρι να την πείσει να πάει στο διαμέρισμά του. Ευτυχώς, το δεύτερο παιδί υποψιάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο άνθρωπο και αρνήθηκε να τον ακολουθήσει.

Και τα δύο παιδιά ένιωθαν ενοχές για αυτό το συνταρακτικό μυστικό που κουβαλούσαν εδώ και επτά χρόνια, μέχρι που άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» από τις αποκαλύψεις τις Σοφίας Μπεκατώρου.

Όλο αυτό το διάστημα τα δυο κορίτσια – 17 ετών σήμερα – παρακολουθούσαν τις εξελίξεις, τόσο με τις καταγγελίες στον τομέα του αθλητισμού, όσο και στο θέατρο, με αποκορύφωμα την προφυλάκιση του Δ. Λιγνάδη.

Εκεί πήραν την απόφαση να μιλήσουν στους γονείς τους και στην συνέχεια στους ειδικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, όπου «ξετύλιξαν το κουβάρι» της φρίκης από τις πράξεις του 74χρονου, οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί.