Αναστολές συμβάσεων θα πληρωθούν και τον Απρίλιο είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης συμπληρώνοντας ωστόσο πως «τα λεφτά δεν είναι ατελείωτα» και υπενθυμίζοντας πως έχουν δοθεί ήδη 35 δισεκατομμύρια ευρώ και θα φτάσουν τα 37 δισ ευρώ.

Όπως είπε ο κ. Χατζηδάκης το πρωί της Κυριακής στον ΑΝΤ1, θα υπάρξει μία προτεραιοποίηση αναφορικά με τους κλάδους που δέχθηκαν το ισχυρότερο πλήγμα στην περίοδο της πανδημίας, όπως είναι ο τουρισμός, η εστίαση και το λιανεμπόριο. Ειδικότερα για τον τουρισμό, τόνισε πως ετοιμάζεται πακέτο ενίσχυσης για τους εργαζομένους που δεν έχουν επαναπρόσληψη.

Όσον αφορά στις εκκρεμείς συντάξεις, ο κ. Χατζηδάκης είπε πως εκκρεμούν περίπου 150.000. Προχωρήσαμε, είπε, με το μέτρο των προσωρινών συντάξεων, των προκαταβολών με αναδρομικά, που θα δοθούν μέχρι το τέλος Απριλίου, πριν από το Πάσχα.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε πως «θα χρησιμοποιήσουμε δυνάμεις από τον ιδιωτικό τομέα για την απονομή των συντάξεων». Επεσήμανε την πρόσληψη 100 συνταξιούχων, προσφάτως συνταξιοδοτηθέντων από τον ΕΦΚΑ, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατεύθυνση αυτή, ενώ προχωράει και η πιστοποίηση δικηγόρων και λογιστών, για τον ίδιο σκοπό.

Σε ό,τι αφορά στα επιδόματα ανεργίας, είπε πως έχουν δοθεί πάνω από 1,5 δισ. ευρώ σε 715.000 δικαούχους, ενώ έχει δοθεί και ένα έκτακτο επίδομα 450 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους. Απέφυγε, όμως, να τοποθετηθεί για ενδεχόμενη παράτασή τους, επικαλούμενος το «ασταθές περιβάλλον» εξαιτίας της κρίσης που έχει πυροδοτήσει η πανδημία. «Ό,τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε», συμπλήρωσε.