Πρώτοι Χαιρετισμοί ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής στις εκκλησίες της Πάτρας που σε διαφορετικές συνθήκες θα γέμιζαν από πιστούς και κόσμο.

Όμως ο κορωνοϊός δεν λέει να μας εγκαταλείψει ούτε και στις φετινές ετοιμασίες που ουσιαστικά καταλήγουν στο Πάσχα. Η εντολή που έχει δοθεί από τον Μητροπολίτη Πατρών προς όλες τις ενορίες και τους κληρικούς της Μητρόπολης, είναι η τήρηση των μέτρων και να μην υπάρξουν παρασπονδίες.

Δηλαδή η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς πιστούς. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας δίνεται η δυνατότητα στους ναούς για να ανοίξουν τις πόρτες τους στους πιστούς, μόνο για ατομική προσευχή.

Τα πρόστιμα είναι βαριά για τους κληρικούς, αλλά και για τους πιστούς, σε περίπτωση παραβάσεων. Για τους κληρικούς φτάνουν τα 3.000 ευρώ και για τους πιστούς τα 300 έκαστος. 

Η αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, κάνοντας περιπολίες γύρω από τους ναούς, κυρίως για να ρυθμίσει τις «ουρές» που αναμένεται να σχηματιστούν από τους πιστούς, έξω από τις εκκλησίες.