Ακυρώνει την επίσκεψή του στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Η απόφαση έρχεται μετά την επιδείνωση της κατάστασης με τον κορωνοϊό στη Γαλλία και την επιβολή αυστηρού lockdown για έναν μήνα στο Παρίσι και άλλες 16 περιοχές.
Γαλλία: Ο Καστέξ ανακοίνωσε το τρίτο, πιο ευέλικτο, lockdown ενός μήνα στο Παρίσι

Την απόφαση της κυβέρνησης για την εκ νέου καραντίνα δημοσιοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες» σε 16 διαμερίσματα, μεταξύ αυτών στο Παρίσι και την ευρύτερη περιοχή του, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ, την ώρα που η Γαλλία πλησιάζει το όριο των 100.000 νεκρών από την Covid και η «πρόοδος της επιδημίας επιταχύνεται».

Εξήγησε, εντούτοις, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά, όπως και τα καταστήματα πώλησης «ειδών πρώτης ανάγκης», μεταξύ αυτών και τα βιβλιοπωλεία.

«Σχετικά με τις μετακινήσεις εκτός της οικίας, κυρίως για να πάρει κανείς αέρα, να βγει για έναν περίπατο, να αθληθεί, θα γίνονται υπό συγκεκριμένο πλαίσιο, όμως βάσει λιγότερο αυστηρών κανόνων σε σύγκριση με τον περασμένη Μάρτιο και Νοέμβριο», κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων καραντινών στη Γαλλία, υπογράμμισε.

Όμως, οι μετακινήσεις εκτός των περιφερειών θα απαγορεύονται. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 20.00 το βράδυ τοπική ώρα.

«Είναι ένας τρίτος δρόμος που ακολουθούμε, ένας δρόμος που θα επιτρέψει να φρενάρουμε (την επιδημία) χωρίς να μείνουμε κλεισμένοι», τόνισε, περιγράφοντας τα μέτρα ως «απαραίτητα», «ισορροπημένα» και «τοποκεντρικά».