«Ραβασάκια» από την ΑΑΔΕ προκειμένου να διορθωθούν λάθη στις δηλώσεις covid για τη μείωση ενοικίου θα στείλει σήμερα η ΑΑΔΕ.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την εμφάνισή του στην ΕΡΤ, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η ελληνική οικονομία θα αντέξει και πως η δημοσιονομική προσαρμογή θα έρθει με ανάπτυξη και όχι με «μνημονιακά» μέτρα λιτότητας.

Σε ό,τι αφορά τη μείωση ενοικίου, ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε ότι εντός της ημέρας θα σταλούν ειδοποιητήρια από την ΑΑΔΕ στους ιδιοκτήτες που δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις τους.

Ο στόχος, σημείωσε, είναι να διορθωθούν λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει με αποτέλεσμα να μην έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα στους δικαιούχους τα ποσά των αποζημιώσεων. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet.

Μείωση ενοικίου: Πότε γίνονται οι πληρωμές

Ο υπουργός Οικονομικών επιπλέον είπε ότι σήμερα ή τη Δευτέρα θα καταβληθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι αποζημιώσεις για τις μειώσεις ενοικίου Ιανουαρίου. Επιπλέον, μέχρι την Τρίτη, θα γίνουν πληρωμές της 6ης επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς και κάποιες υπολειπόμενες καταβολές για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.