Δεν μπορεί να γίνει σε άλλη θέση το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΠ στα Βραχνέικα και η μόνη λύση για να προχωρήσει το έργο της κατασκευής του δικτύου της αποχέτευσης, είναι αυτή.

Η απάντηση των στελεχών της ΔΕΥΑΠ για το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με το αντλιοστάσιο στην παραλιακή ζώνη των Βραχνείκων και τις αντιδράσεις που έφερε η κατασκευή του είναι συγκεκριμένη.

Οι μελέτες του έργου έχουν γίνει από προηγούμενες δημοτικές αρχές και μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την κατασκευή τριών αντλιοστασίων στην συγκεκριμένη παραλιακή ζώνη, ένα θέμα που γνώριζε εξ αρχής και το συμβούλιο της τοπικής δημοτικής κοινότητας.

Όμως πέρα από αυτό, δεν υπήρχε άλλη λύση που να έδινε την δυνατότητα στην επιχείρηση να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο της αποχέτευσης το οποίο το έχει ανάγκη όχι μόνο η συγκεκριμένη περιοχή, αλλά και δεκάδες ακόμα περιοχές της Πάτρας που δεν έχουν καν αποχετευτικό δίκτυο.  

Αν καθυστερούσε το έργο λόγω του αντλιοστασίου τότε υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να πεταχτεί εκτός της χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ (είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης). Ο κίνδυνος αυτός εξακολουθεί να υφίσταται αν σταματήσουν οι εργασίες εξαιτίας της οποιασδήποτε καθυστέρησης.

«Το έργο του αποχετευτικού δικτύου θα δώσει την δυνατότητα σε δεκάδες νοικοκυριά της Πάτρας να απαλλαγούν από τους βόθρους» μας έλεγε στέλεχος της ΔΕΥΑΠ που γνωρίζει καλά τη σημασία του.

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος της Πάτρας που περιλαμβάνει περιοχές όπως η Οβρυά, η Λεύκα, τα Ζαρουχλέικα, η Εγλυκάδα, αλλά και τα Βραχνείκα (γενικότερα όλες οι περιοχές των πρώην καπποδιστριακών δήμων) δεν έχουν υποδομές αποχετευτικού δικτύου.

Πληρώνουν κάθε τόσο για να τους καθαρίζουν τους βόθρους, άρα θα απαλλαγούν πλέον από ένα πάγιο έξοδο που αναγκάζονται να δίνουν. Το ίδιο ισχύει και για τα 15 καταστήματα που έχουν προχωρήσει σε εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΠ. 

«Πέρα από αυτό η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, σε συνδυασμό με την λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού θα καθαρίσει ακόμα περισσότερο τη θαλάσσια περιοχή και με αυτόν τον τρόπο θα δώσει τη δυνατότητα στα εκεί παραλιακά καταστήματα να αυξήσουν την πελατεία τους, κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την Πάτρα, βελτιώνοντας την ποιότητα  ζωή των κατοίκων της, αλλά και θα δώσει μια ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στα Βραχνέικα».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ΔΕΥΑΠ για τα έργα αυτά έχει αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές, μεταξύ αυτών και από την Κτηματική Υπηρεσία.