Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας αναφέρει:

"Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αρχή της πανδημίας και παραμένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας.

Στα νοσοκομεία της Πάτρας η κατάσταση είναι πλέον επικίνδυνη. Βιώνουμε την αθλιότητα της μετατροπής των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Το Νοσοκομείο του Ρίου δεν εξυπηρετεί τακτικά και απογευματινά ιατρεία, γίνονται μόνο επείγοντα χειρουργεία, οι κλινικές η μία μετά την άλλη μετατρέπονται σε κλινικές COVID, ενώ οι ΜΕΘ είναι «στο κόκκινο». Τραγική η κατάσταση και στο Γενικό Νοσοκομείο «ο Άγιος Ανδρέας» όπου οι ΜΕΘ και εκεί είναι γεμάτες, ενώ και εκεί οι κλινικές μετατρέπονται σε κλινικές COVID.

Και ενώ η διασπορά συνεχίζεται –ειδικά σε χώρους δουλειάς που δεν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και στοιβάζονται δεκάδες εργαζόμενοι, με εκατοντάδες ασθενείς (εκτός COVID) να μένουν χωρίς πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία, η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία βρίσκει ευκαιρία να περάσει νέα αντεργατικά μέτρα, χρησιμοποιεί την καταστολή και τον αυταρχισμό για να χτυπήσει τους αγώνες μας και ρίχνει για ακόμα μία φορά στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, στο λαό την καραμέλα της “ατομικής ευθύνης” για τη βαρβαρότητα που βιώνει. Την ίδια στιγμή χαρίζει απλόχερα δισεκατομμύρια ευρώ στο δολοφονικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στους επιχειρηματικούς ομίλους, με δάνεια, επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις, για να θωρακίσουν την κερδοφορία τους .

Δε συμβιβαζόμαστε με την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που είναι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων θυσιάζοντας τις δικές μας ανάγκες, την προστασία της υγείας μας, τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας, τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Δεν κάνουμε πίσω! Δυναμώνουμε τη "φωνή" μας

· Επίταξη εδώ και τώρα του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου «ΟΛΥΜΠΙΟΝ», των Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων χωρίς καμία αποζημίωση και ένταξή τους στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας και του εμβολιασμού.

· Άμεση προμήθεια και διάθεση όλων των ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για το μαζικό εμβολιασμό του πληθυσμού.

· Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό στα τρία νοσοκομεία της πόλης μας.

· Να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

· Άμεση δημιουργία κλινών ΜΕΘ που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της περιοχής με βάση και τις προδιαγραφές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) συμμετέχει

στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στην 6η ΥΠΕ την Παρασκευή 19 Μάρτη 2021, στις 12:00μμ."