Ανησυχία επικρατεί πλέον στο Αίγιο, αλλά και στην Κάτω Αχαΐα, καθώς με βάση την καταγραφή των κρουσμάτων ανά περιοχή, υπάρχει αύξηση και στους δύο αυτούς δήμους της περιφερειακής ενότητας.

Σε ότι αφορά το Αίγιο τα κρούσματα της Τετάρτης έφτασαν τα 17, ενώ την Τρίτη ήταν εφτά. Η περιοχή το τελευταίο διάστημα είχε ένα σχετικά χαμηλό ιικό φορτίο, παρά την έξαρση που υπάρχει στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πόλη του Αιγίου υπάρχουν αυτή τη στιγμή τουλάχιστον 15 κρούσματα και ανάμεσα τους έχει αρρωστήσει ένα μωράκι. Τα υπόλοιπα προέρχονται από την Ακράτα, αλλά και από άλλες περιοχές γύρω από το Αίγιο.

Ακόμα πιο ανησυχητική είναι η κατάσταση στην Κάτω Αχαΐα. Τόσο ο διευθυντής του εκεί Κέντρου Υγείας Τάσος Γιακουμής, όσο και ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης με δηλώσεις τους έχουν μιλήσει για ένα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, αναλογικά πάντα με τον πληθυσμό.

Μάλιστα, ο τελευταίος αναφερόμενος στην Κάτω Αχαΐα έκανε λόγο για την δεύτερη περιοχή στο νομό που γεννάει κρούσματα. Στην καταγραφή της Τετάρτης τα κρούσματα στην Κάτω Αχαΐα ανήλθαν στα 10.

Τέλος, σε επίπεδο Δυτικής Ελλάδας ανησυχητική είναι η κατάσταση και στη Ναύπακτο, όπως άλλωστε φάνηκε και μέσα από τα rapid τεστ που έγιναν την Τετάρτη, όπου εντοπίστηκαν εφτά θετικά.