Η ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου ψέγει με ανάρτησή της στο Facebook την απόφαση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλου να υπερψηφίσει τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο για την απαγόρευση των αμβλώσεων.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο από χθες το μεσημέρι, όταν και αποκαλύφθηκε. Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, πήρε αποστάσεις από τον ευρωβουλευτή, ενώ ο ίδιος επιμένει πως δεν έχει δηλώσει ποτέ ότι είναι κατά των αμβλώσεων και δεν «βλέπει» άδειασμα από το κόμμα του.

Οι απόψεις διχάστηκαν, αν και η πιο δημοφιλής ανάμεσα στους καλλιτέχνες, φάνηκε να είναι αυτή που θέλει τον Κυμπουρόπουλο απολύτως εσφαλμένο έως παράλογο με την απόφασή του.

Με ανάρτησή της στο Facebook, η δραστήρια σε πολιτικοκοινωνικά ζητήματα ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου αναλύει τις σκέψεις της, αναφέροντας πως «ίσως, ο κύριος Κυμπουρόπουλος να μην μπορούσε να ψηφίσει κάτι που θα καταργούσε την ύπαρξή του, κάτι που θα έδινε στη μητέρα του τη δυνατότητα να μην τον φέρει στη ζωή».

Το κείμενό της κλείνει αφοπλιστικά:

«Είμαι ηθοποιός, δεν είμαι πολιτικός και -ίσως- και ο κύριος Κυμπουρόπουλος, μετά την ψήφο του αυτή στο Ευρωκοινοβούλιο, δεν θα έπρεπε να είναι».