Αυξάνονται οι κλινικές κορωνοϊού και στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, από τη στιγμή που ανεβαίνουν σε καθημερινή βάση σχεδόν οι νοσηλείες.

Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας οι κλινικές covid αυξήθηκαν σε πέντε, μετατρέποντας και την ουρολογική η οποία θα μεταφερθεί (θα ενωθεί επί της ουσίας) στην γυναικολογική.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ έχει καταφύγει σε "αλχημείες" για να μπορέσει να κρατήσει την επάρκεια των κλινών για τα περιστατικά covid, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς που έχουν άλλες ασθένειες.

Όμως τα περιστατικά covid στο ΠΓΝΠ διαδέχονται το ένα μετά το άλλο και είναι χαρακτηριστικό ότι το Σαββατοκύριακο οι νοσηλείες ξεπέρασαν τις 100 στον αριθμό.

Αύξηση των κλινικών covid είχαμε και στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, καθώς οργανώθηκε ο χώρος της β' παθολογικής κλινικής του στον 4ο όροφο, όπου πλέον φιλοξενούνται περιστατικά κορωνοϊού.

Αυτή είναι η τρίτη κλινική για ασθενείς με covid στο νοσοκομείο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η επέκταση της ΜΕΘ Covid -19 με άλλα έξι κρεβάτια, έχοντας πλέον διαθέσιμα συνολικά 43 κρεβάτια σε ΜΕΘ και ΜΑΦ.

Πάνω από 200 ασθενείς στο σύνολο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 21 ασθενείς στην MΕΘ Covid-19 και 89 στις κλινικές κορωνοϊού.

Στον Άγιο Ανδρέα που εφημέρευε και η προσέλευση ήταν αυξημένη, νοσηλεύονταν 70 ασθενείς στην Κλινική (δόθηκαν 14 εξιτήρια, αλλά τις βραδινές ώρες αυξήθηκε η προσέλευση) και 10 ασθενείς στην ΜΕΘ Covid 19.

Το σύνολο των νοσηλειών στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας έφτασαν τους 216 εκ των οποίων οι 31 νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ. 

Τέλος, να αναφέρουμε ότι εκτός της διασποράς που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα στο υγειονομικό προσωπικό, ανάλογα φαινόμενο είχαμε και στο ΠΓΝΠ με πέντε εργαζόμενους να έχουν κολλήσει στον ιό.