Φόβος και τρόμος έχει καταντήσει να είναι η βροχή για τους κατοίκους του Αγίου Βασιλείου, τόσο για αυτούς που μένουν στην παραλιακή οδό της τοπικής κοινότητας, όσο και για αυτούς που έχουν σπίτια στην παλαιά εθνική οδό.

Στην παραλία το κακό έχει ξεκινήσει από την ιδιαιτερότητα του εδάφους. Ο δρόμος είναι πιο κάτω από την θάλασσα και όταν αυτή φουσκώνει τους χειμερινούς μήνες ξεσπάει στην παραλιακή οδό μετατρέποντας τη σε λίμνη.

Παράλληλα, οι αγωγοί που υπάρχουν στην μια πλευρά της παραλίας για να αντλούν τα νερά φρακάρουν από τα χαλίκια κάθε τόσο, με αποτέλεσμα όταν υπάρχει κακοκαιρία, να πλημμυρίζουν τα παραλιακά μαγαζιά της περιοχής, αλλά και τα σπίτια.

Η περιφέρεια έχει εκπονήσει μια μελέτη που αφορά όλη την παραλιακή ζώνη από το Ρίο έως τον Άγιο Βασίλειο, καθώς υπάρχουν προβλήματα σε όλη την περιοχή.

Ειδικότερα, για τον Άγιο Βασίλειο οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει συμπεριλαμβάνουν την ανύψωση του εδάφους κατά έξι με εφτά μέτρα έτσι ώστε να σταματήσει να πλημμυρίζει ο δρόμος κάθε φορά που βρέχει ή φουσκώνει η θάλασσα.

Πάμε τώρα στην παλαιά εθνική οδό. Εκεί τα έργα που έγιναν από την Ολυμπία οδό έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στους κατοίκους. Όταν βρέχει υπάρχει συσσώρευση όμβριων υδάτων που πέφτουν από το νέο δρόμο στην παλαιά εθνική οδό με αποτέλεσμα ο δρόμος να γίνεται λίμνη και το νερό να μπαίνει στα σπίτια και στις αυλές.

Κινδυνεύουν περιουσίες και σε αυτή την περίπτωση. Οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας σε συνεργασία με την περιφέρεια έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα για τη δημιουργία ενός αποχετευτικού δικτύου που να συγκεντρώνει τα ύδατα.

Μάλιστα, όσοι έχουν σπίτια στον εκεί δρόμο έχουν συμφωνήσει να παραχωρήσουν για το σκοπό αυτό 1,5 με 2 μέτρα από τα οικόπεδα τους, με την προϋπόθεση τα έξοδα των μαντρών να είναι από τον δήμο.

Μένει να δούμε τι θα γίνει. Πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους και στις δύο περιπτώσεις η άμεση έναρξη των εργασιών είναι απαραίτητη. Για να προλάβουν τουλάχιστον τον επόμενο χειμώνα.