Η Ρωσία θα μπλοκάρει το Twitter σε ένα μήνα, αν ο γίγαντας αυτός των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δεν απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο σχετική δήλωση του επικεφαλής της ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών Roskomnadzor Βαντίμ Σουμπότιν.

«Δώσαμε ένα μήνα και θα παρατηρούμε την αντίδραση της εταιρείας Twitter στο ζήτημα της απομάκρυνσης απαγορευμένου περιεχομένου. Μετά, ανάλογα με το πως θα ενεργήσει η διεύθυνση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, θα ληφθούν οι αποφάσεις», δήλωσε ο Σουμπότιν, προσθέτοντας ότι, «εάν το Twitter δεν εφαρμόσει τις απαιτήσεις της Roskomnadzor, τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, θα εξετάσουμε αντίστοιχα το ζήτημα του πλήρους αποκλεισμού του μέσου στην επικράτεια της Ρωσίας».

Ο ίδιος προσέθεσε ότι, αν η εταιρεία εκπληρώσει τις απαιτήσεις αυτές, οι περιορισμοί θα αρθούν. Η Ρωσία την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει ότι επιβραδύνει την ταχύτητα του Twitter ως αντίποινα επειδή δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη να απομακρύνει απαγορευμένο περιεχόμενο. Τώρα απειλεί ευθέως να μπλοκάρει την αμερικανική αυτή πλατφόρμα, κλιμακώνοντας την διένεξη μεταξύ της Μόσχας και των αμερικανικών εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.