Η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» και η ομάδα της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ γιόρτασαν την φετινή  Αποκριά, την Παρασκευή 12 Μάρτη, με την καθιερωμένη «περατζάδα» που οργανώνουν τα τελευταία χρόνια, αλλά με έναν άλλο τρόπο, διαφορετικό, πρωτόγνωρο,  μέσα από τα σπίτια του ο καθένας, με διαδικτυακή σύνδεση και επικοινωνία.

Το «άρμα» της ΠΡΟΤΑΣΗΣ οδηγούμενο από τις αξίες της πρόληψης και του εθελοντισμού, φορτωμένο με τεχνολογία, μουσική, φαντασία, έμπνευση αλλά κυρίως με αισιοδοξία, ξεκίνησε από σπίτι σε σπίτι όπου μέσα από τους υπολογιστές τους δεκάδες μέλη, φίλοι  της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και τα παιδιά του ΚΔΑ, παλιά και καινούργια, άνοιξαν τις πόρτες τους και  καλοδέχτηκαν την πρόταση της ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Μέσα στην παραδοξότητά της αυτή η περατζάδα κατάφερε να ξεσηκώσει τους διοργανωτές και συμμετέχοντες και να δημιουργήσουν στολές καπέλα, βίντεο, δρώμενα, τραγούδια, χορευτικά που σατίρισαν το δράμα της καραντίνας και χλεύασαν τα καμώματά της ξορκίζοντας τα δύσκολα και κακώς κείμενα των καιρών μας ως είθισται να κάνει το καρναβάλι.

Μέσα  από τις οθόνες πέρασαν υπουργοί, λοιμωξιολόγοι, η Βρετανική μετάλλαξη, το webex, μαγειρικές και μάγειροι, ξεματιάστρες και καντίνες, η Κυπρία κυρά-Ντίνα και πολλοί άλλοι. Στην διαδικτυακή σύνδεση ακούστηκαν επίσης ζωντανά, ηθογραφικά κείμενα, τραγούδια α καπέλα από μέλη του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ, του συλλόγου ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ, παρουσιάστηκαν με βίντεο τα παλιά καρναβαλικά γκρουπ που έβγαζε η ΠΡΟΤΑΣΗ και στιγμιότυπα από τις σύγχρονες Περατζάδες της ομάδας της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ (βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΠΡΟΤΑΣΗΣ και το Facebook).

Τέλος βραβεύτηκαν οι καλύτερες στολές, τα καλύτερα τραγούδια, τα καλύτερα βίντεο. Η χαρά και η διασκέδαση μοιράστηκαν και επικοινωνήθηκαν μέσα από τις οθόνες παρά την τεχνολογική απόσταση.

Η ευχή που κυριάρχησε ήταν του χρόνου το καρναβάλι να βρεθούμε και πάλι στους δρόμους της πόλης με γέλια και φαντασία και να ανταλλάξουμε πραγματικές αγκαλιές.