Τρία νέα πρόσωπα προφυλακίστηκαν για την δολοφονική επίθεση εναντίον του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, ωστόσο άλλοι τρεις φαίνεται να έχουν ταυτοποιηθεί.

Η έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι συμμετείχαν στην άνανδρη επίθεση, με την υπόθεση να βρίσκεται ήδη στην κύρια ανάκριση.

Το προφίλ των υπόπτων για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία για τους τρεις συλληφθέντες από τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν την δράση τους σε γήπεδα, συμμετέχοντας σε οργανωμένες ομάδες που έχουν προκαλέσει επεισόδια στο παρελθόν. Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι τρεις συλληφθέντες είναι 22-27 ετών και αμφότεροι είναι σεσημασμένοι για επεισόδια από γήπεδα στα… Εξάρχεια. Ηδη έχει ζητηθεί άρση απορρήτου και βιντεοληπτικό υλικό για τον εντοπισμό στοιχείων που να τους ταυτοποιούν στον χώρο του ξυλοδαρμού του αστυνομικού.
Νέα Σμύρνη: Μίγμα χούλιγκαν και μπαχαλάκηδων στα επεισόδια

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας κάνουν λόγο για ένα «μίγμα» χούλιγκαν και «μπαχαλάκηδων» στη Νέα Σμύρνη, καθώς απόρρητή έκθεση της ΕΛ.ΑΣ το 2020 έχει καταγράψει 350 «χαρτογραφημένα» άτομα που συμμετέχουν σε επεισόδια. Οι περισσότεροι φέρονται να είναι πίσω από επεισόδια, χουλιγκανισμούς, ναρκωτικά, εκβιασμούς, ακόμη και ληστείες, ενώ ο κοινός τρόπος επικοινωνίας τους είναι τα σόσιαλ μίντια ή άλλες εφαρμογές επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν πολλές υποομάδες που λειτουργούν κάτω από κεντρική καθοδήγηση σε επεισόδια, ενώ ορισμένοι θεωρούνται «επαγγελματίες» οργανωτές επεισοδίων και συμμετέχουν σε «συμβόλαια»… καταστροφών σε διαδηλώσεις ή ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Ο διάλογος σύνδεσης μεταξύ χούλιγκαν και μπαχαλάκηδων

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος που προκύπτει από δικογραφία του 2016 μεταξύ δύο υπόπτων για επεισόδια σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Ο ένας εκ των δύο κάνει λόγο και για τα «στυλό» με τα οποία στα γήπεδα εκτοξεύουν φωτοβολίδες.

Άνδρας Α: Δεν πήγα αυτές τις ημέρες Εξάρχεια και δεν έδωσα στον… τάλιρο. Παίζει να μην μου έχει πάρει καψούλια

Άνδρας Β: Ναι

Άνδρας Α: Εγώ θέλω και καψούλια, χωρίς πλάκα ρε φίλε. Βρες και συ, γιατί τα χρειάζομαι. Παίζει ο Ατρόμητος. Θα έρθεις και συ;

Άνδρας Β: Με τα στυλό να γλεντήσουμε

Άνδρας Α: Σιγά ρε βλάκα, θα τα ρίξεις εκεί ρε βλάκα; Κράτα τα για 6η Δεκέμβρη ρε ηλίθιε.
Η «πλούσια» δράση των υπόπτων -Επεισόδια, ληστείες, εκβιασμοί

Να τονιστεί πως παρακλάδια της συγκεκριμένης ομάδας τα επόμενα χρόνια, είχαν κάψει βαν τηλεοπτικού σταθμού, είχαν επιτεθεί με σιδερένιους λοστούς εναντίων μελών πολιτικών οργανώσεων, συμμετείχαν σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι με διακοπή του αγώνα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια πορείας σε πανελλαδική απεργία προκάλεσαν φθορές σε οχήματα, κτίρια και εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συμμετείχαν σε ομάδες ατόμων που πραγματοποίησαν επιθέσεις, με ρίψη βομβών μολότοφ, σε βάρος αστυνομικών. Είχαν διαπράξει τρεις ληστείες, και είχαν εξοπλισμένο εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης. Το «μίγμα» αυτό των χούλιγκαν και των «μπαχαλάκηδων» επιχειρούσε την δημιουργία επικίνδυνων περιοχών, ώστε να κάνουν δύσκολη την πρόσβαση στην αστυνομία και να δημιουργήσουν ένα καθεστώς ανομίας διευκόλυνε τις πράξεις τους.