Μετά την απόφασή του να σταματήσει την απεργία πείνας, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, παραμένει στο νοσοκομείο της Λαμίας προκειμένου να του παρασχεθεί η αναγκαία ιατρική περίθαλψή για να επανέλθει ο οργανισμός του στην κανονικότητα. Παράλληλα, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, ο πολυϊσοβίτης κρατούμενος, αφού δέχθηκε στο νοσοκομείο την επίσκεψη της συζύγου του και του γιου του, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του, είχε στην συνέχεια τηλεφωνική επικοινωνία με την συνήγορο του Ιωάννα Κούρτοβικ. Κατά την επικοινωνία αυτή, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, προέβη σε δήλωση με την οποία, μεταξύ των άλλων, ευχαρίστησε όσους στάθηκαν αλληλέγγυοι και του συμπαραστάθηκαν, ενώ επισήμανε ότι "η καρδιά και το μυαλό του είναι ανάμεσα στον κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους".

Κατόπιν αυτού, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα παραμείνει στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για κάποιο διάστημα, καθώς η επανασίτισή του θα γίνει σταδιακά και με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα, ώστε να αναλάβει δυνάμεις και να επανέλθει ο οργανισμός του στην κανονικότητα.