Τις εύλογες απορίες σε πολλούς συμπολίτες προκάλεσε το κορωνοπάρτι που έγινε στις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

«Μα καλά η αστυνομία τι έκανε γιατί δεν παρενέβη;» έλεγαν οι περισσότεροι βλέποντας τις εικόνες στο διαδίκτυο από τις σκάλες της Αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με πηγές η αστυνομία δεν θέλησε προχωρήσει σε κάποια παρέμβαση, κρίνοντας ότι αυτό ενδεχομένως θα εκτροχίαζε τα πράγματα και τις καταστάσεις, σε μία περίοδο που η ατμόσφαιρα είναι ήδη ηλεκτρισμένη.

Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους νεαρούς, αλλά και γενικότερα από τον κόσμο που ήταν εκεί, δεν ήταν σε θέση από ένα σημείο και μετά να ακούσουν και πολλά πράγματα ή να υπακούσουν σε υποδείξεις.

Πάντως, το όλο θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Υγείας Χαράλαμπου Μπονάνου, όταν πληροφορήθηκε τα υπαίθρια πάρτι που γίνονταν στις σκάλες της Αγίου Νικολάου, αλλά και στα πέριξ του Κάστρου.

Ο κ. Μπονάνος επικοινώνησε με τον Γενικό Περιφερειακό Διευθυντή της Δυτικής Ελλάδος, τον Υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, τονίζοντας του ότι δημιουργούνται εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.   

Το πάρτι στις σκάλες της Αγίου Νικολάου έφερε αντιδράσεις και στον χώρο της εστίασης που κρατούν τα καταστήματα τους κλειστά εδώ και μήνες στο όνομα του να μην δημιουργούνται συνωστισμοί και συναθροίσεις για να μην εξαπλώνεται η διασπορά.

Ένα ακόμα ερωτηματικό που προκύπτει από το όλο θέμα είναι ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες του πάρτι (τουλάχιστον αυτοί που έκατσαν έως στο πρωί), ήταν φίλοι φοιτητών ή Πατρινών συνομήλικων τους, που προφανώς και δεν μένουν μόνιμα στην Πάτρα.

Ήρθαν για λίγες μέρες στην Πάτρα για το καρναβάλι, όπως κάνουν κάθε χρόνο, τη στιγμή που υπάρχει απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό. Lockdown κατά τ' άλλα…