Εικόνες συνωστισμού που προκάλεσαν αντιδράσεις και προβληματισμό σημειώθηκαν το απόγευμα και το βράδυ της Κυριακής της Αποκριάς στη βαθιά "κόκκινη" Πάτρα.

Μετά τα κορωνοπάρτι που ήρθαν στο φως νεαροί κατέκλησαν αρχικά τις σκάλες της Αγ. Νικολάου και στην συνέχεια την περιοχή του Κάστρου στήνοντας ένα υπαίθριο πάρτι, παίζοντας αυτοσχέδια μουσική, ανάβοντας καπνογόνα και πετώντας βεγγαλικά.

Μάλιστα υπήρξαν αναφορές ακόμα και για μεταφορά ποσοτήτων αλκοόλ με δίκυκλα στο σημείο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής τίποτα στην πόλη και στα κεντρικά σημεία αυτής δεν παρέπεμπε σε ότι ακολούθησε τις βραδινές ώρες καθώς το σύνολο των καρναβαλιστών τήρησε τα μέτρα.

Αυτό σίγουρα που προκάλεσε αίσθηση ήταν η μη παρέμβαση της αστυνομίας ενώ τα μέτρα κατά της πανδημίας πήγαν... περίπατο όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες και τα βίντεο.


Το καρναβαλικό πάρτι των δεκάδων νεαρών συνεχίστηκε μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι συμμετέχοντες μάλιστα ανέβαζαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαρκώς φωτογραφίες και βίντεο με βεγγαλικά και αυτοσχέδιες μουσικές που έδιναν τον ρυθμό.

Οι εικόνες ξεσήκωσαν θύελλα διαμαρτυριών από καταστηματάρχες της Πάτρας, αφού αυτοί παραμένουν κλειστοί λόγω υγειονομικών κανόνων.

Το μόνο που μένει να δούμε μέσα στις επόμενες ημέρες είναι πια θα είναι η... λυπητερή από όλο αυτό το σκηνικό για την πόλη μας.