«Τρελά» κέρδη θα απέφερε σε έναν 48χρονο Ρομά η πώληση δεκάδων σπάνιων χρυσών λιρών Αγγλίας που έκρυβε στο σπίτι του στο Πλατύ Μεσσηνίας. Μόνο που ήταν… κίβδηλες, καθώς ήταν αριστοτεχνικά φτιαγμένα αντίγραφα!

Ο 48χρονος βρισκόταν στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας ως ύποπτος για εμπόριο όπλων, αλλά κατά την έρευνα που έγινε την Πέμπτη στο σπίτι του όπου συνελήφθη, οι αστυνομικοί βρήκαν κρυμμένες σε ένα μικρό δοχείο και θαμμένες στο έδαφος της αυλής 195 χρυσές λίρες Αγγλίας, πιστά αντίγραφα της περιόδου του βασιλιά Γεωργίου του Ε’!

Πρόκειται για τις πιο σπάνιες λίρες κοπής του 1926, που πωλούνται έναντι 425 ευρώ. Αν ο 48χρονος τις διοχέτευε στην αγορά, θα του απέφεραν ως και 82.875 ευρώ! Αυτό που ερευνούν τώρα οι άνδρες της Ασφάλειας, είναι πώς βρέθηκαν στα χέρια του οι άριστα παραχαραγμένες λίρες που δεν ξεχώριζαν από τις γνήσιες και, κυρίως, ποιος τις κατασκεύασε, όπως αναφέρει το protothema.

Εκτός από τις λίρες, όμως, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι του Ρομά ένα πιστόλι και ένα περίστροφο, 40 σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και έναν κενό κάλυκα. Τα όπλα εστάλησαν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής υπηρεσίας για βαλλιστική εξέταση, ενώ ο 48χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, του ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη εμπορία όπλων και παραχάραξη νομίσματος και κρατείται για να απολογηθεί στον ανακριτή.