Με κόσμο στις εξέδρες του Γουέμπλεϊ θα διεξαχθεί φέτος ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας, καθώς ο συγκεκριμένος αγώνας συμπεριλαμβάνεται σε μια ομάδα εκδηλώσεων που θα χρησιμεύσουν ως «πιλότοι» για την επιστροφή μεγάλου αριθμού φιλάθλων το καλοκαίρι στα βρετανικά γήπεδα.

Η κυβέρνηση της χώρας κατέστρωσε το Φεβρουάριο ένα σχέδιο τεσσάρων σταδίων για τη χαλάρωση των περιορισμών που επιβλήθηκαν από το lockdown λόγω κοροναϊού.

Οι εκδηλώσεις-«πιλότοι», στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σνούκερ στο Θέατρο Κρούσιμπλ του Σέφιλντ, εντάσσονται στο Πρόγραμμα Έρευνας Εκδηλώσεων (ERP).

Αυτές θα προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τις κυβερνητικές αποφάσεις στο στάδιο 4, το οποίο δε θα αρχίσει νωρίτερα από τις 21 Ιουνίου, όταν εκφράζεται η ελπίδα ότι οι περιορισμοί στις κοινωνικές επαφές και στις μεγάλες εκδηλώσεις θα μπορούν να αρθούν.

Το Λονδίνο, το Λίβερπουλ και το Σέφιλντ είναι οι πόλεις που θα πάρουν μέρος στο πιλοτικό πρόγραμμα, με τεστ σε ένα μεγάλο εύρος αθλητικών και πολιτιστικών χώρων.

Οι αποφάσεις για τον επιτρεπόμενο αριθμό θεατών δεν έχουν ληφθεί ακόμη, αλλά ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας θα μπορούσε να καλωσορίσει περισσότερους από 10.000, στους οποίους αναμένεται να επιτρέπεται η είσοδος σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους από τις 17 Μαΐου, βάσει του σταδίου 3 του σχετικού σχεδίου.