Στον ΘΕΜΑ 104,6 μίλησε το πρωί της Κυριακής ο δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, με αφορμή τις χθεσινές εικόνες συνωστισμού που δημιουργήθηκαν στην πόλη, όταν καραναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως όλη την εβδομάδα υπήρχε εορταστικό κλίμα στην Ξάνθη, σε μια πόλη που φημίζεται άλλωστε για το καρναβάλι της και τόνισε ότι «ο κόσμος μέσα στην εβδομάδα το διασκέδαζε ήρεμα. Είχαμε μουσική στους δρόμους, γιατί πρέπει να αλλάξει και η ψυχολογία μας». Μιλώντας για τα χθεσινοβραδινά, όμως, ο κ. Τσέπελης, τόνισε ότι «η νεοαλία κατέβηκε στην πλατεία συμπτωματικά, αλλά αμέσως έγιναν από τα μικρόφωνα οι απαραίτητες συστάσεις και προτροπές για να σταματήσουν και, ειρηνικά, το πλήθος διαλύθηκε».

«Ήταν σύμπτωση, δεν ήταν οργανωμένο και τα παιδιά μας έφυγαν αμέσως»
, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, ο οποίος εν συνεχεία δίνοντας την εικόνα της πανδημίας από την Ξάνθη, υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε κρούσματα», αναφέροντας ότι ήταν από τους πρώτους που πέρασαν την πανδημία. «Το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν όλοι πειθαρχημένοι από την αρχή, έχοντας το αίσθημα της ατομικής ευθύνης και ξεπεράσαμε αυτή την πανδημία από την αρχή, όλοι μαζί», συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Τσέπελης, σημείωσε ότι «σήμερα θα είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς αν παρατηρηθούν τα ίδια φαινόμενα, η αστυνομία θα προτρέπει ευγενικά το πλήθος να διαλύεται» και κατέληξε ευχαριστώντας τους νέους ανθρώπους της πόλης που ακόμα και χθες, ήταν συνεργάσιμη και διαλύθηκαν αμέσως.