Το Yaris κατέκτησε ξανά τον τίτλο Car of The Year -21 χρόνια αφότου η πρώτη γενιά του απέσπασε το βραβείο, το 2000.

Η επιτροπή των 59 Ευρωπαίων Δημοσιογράφων έκρινε θετικά την πλήρως υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία (Hybrid Dynamic Force) του Yaris για την αθόρυβη και απρόσκοπτη λειτουργία του, τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, αλλά και την προσιτή τιμή του – κάτι που δικαιολογεί την επιλογή του υβριδικού ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου από το 80% των αγοραστών του Yaris. Στα ισχυρά σημεία του νέου μοντέλου μπήκαν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις του Yaris που συνδυάζονται με το 6τάχυτο κιβώτιο ή -CVT.

Επιπλέον, οι εκλέκτορες του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς εκτίμησαν ιδιαίτερα την επιτυχία της Toyota να ζωντανέψει ξανά, το πάθος για την προώθηση της σπορ, αγωνιστικής εκδοσης - hot hatch – του μοντέλου, του GR Yaris. Η Toyota έχει κερδίσει τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς τρεις (3) φορές. Το Yaris ήταν νικητής το 2000, το Prius απέσπασε την κορυφαία διάκριση το 2005 και φέτος το Yaris σηκώνει και πάλι το τρόπαιο για τη χρονιά 2021. Στα μοτέρ, το Yaris διατίθεται με δύο 3κύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 και 1.5 λίτρων, αλλά και με ένα νέο υβριδικό σύνολο με βενζινοκινητήρα 1.5 lt., το οποίο, σύμφωνα με την Toyota, προσφέρει 20% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου συγκριτικά με πριν.

Διαθέσιμο είναι και το εκρηκτικό GR Yaris, με turbo 1.600άρη 261 ίππων. Το Toyota Yaris με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης των 72 ίππων και των 93 Nm ροπής συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Η μέση κατανάλωση κατά τον κύκλο WLTP είναι 5.6 lt./100 km και οι εκπομπές CO2, 127 g/km. Η αρχική έκδοση εξοπλισμού Active περιλαμβάνει ένα πλήρες επίπεδο εξοπλισμού, έχοντας στη λίστα μεταξύ άλλων Σύστημα Ελέγχου της Ευστάθειας, Hill Assist, 6 αερόσακους, 2 ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικούς καθρέπτες, κλείδωμα με τηλεχειρισμό, air condition, Ενεργό Cruise Control, Σύστημα πολυμέσων Toyota Touch με οθόνη 7 ιντσών και κάμερα οπισθοπορείας, μια σειρά από επιπλέον συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, καθώς και ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Διαθέσιμες είναι επιπλέον οι εκδόσεις εξοπλισμού Active Plus, Style, Style Bi-Tone, Chic, Chic Bi-Tone και Premier Edition με ακόμη περισσότερα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας. Οι τιμές του μοντέλου ξεκινούν από τα 13.770 ευρώ.