Μια υπόθεση διάρρηξης που είχε βάλει στο συρτάρι η γερμανική αστυνομία πριν από εννέα χρόνια εξιχνιάστηκε με τη βοήθεια ενός μισοδαγκωμένου λουκάνικου!

Η αστυνομία της πόλης Σβελμ στη δυτική Γερμανία είπε ότι το λουκάνικο ανήκε στο θύμα, αλλά ο ύποπτος, ένας 30χρονος αλβανικής καταγωγής, δεν άντεξε στον πειρασμό και έφαγε μια μπουκιά στη διάρκεια της διάρρηξης στο Γκέβελσμπεργκ τον Μάρτιο του 2012.

Η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας είχε αναζητήσει τότε – χωρίς αποτέλεσμα – στη βάση δεδομένων της το DNA του υπόπτου, που έλαβε από το μισοδαγκωμένο λουκάνικο. Αλλά τώρα, εννέα χρόνια μετά, μια αυτόματη σύγκριση με διεθνείς βάσεις δεδομένων αποκάλυψε ότι ο ύποπτος συνελήφθη στη Γαλλία για άσχετο έγκλημα. Η σύνδεση έγινε όταν η γαλλική αστυνομία έλαβε δείγμα DNA από έναν άνδρα που ενεπλάκη σε βίαιο έγκλημα.

Η αστυνομία του Σβελμ δεν ξεκαθάρισε τι είδους ήταν το συγκεκριμένο Wurst – όπως λέγονται στη Γερμανία τα λουκάνικα -, είπε όμως ότι ήταν μιας «σκληρής» ποικιλίας. Κι αποκάλυψε ότι ο ύποπτος παραμένει ελεύθερος, αφού στο μεταξύ έχει παραγραφεί το αδίκημα κι είναι απίθανο να εκδοθεί στη Γερμανία.