Ασφυκτική είναι η πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας λόγω της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού που χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας. Μάλιστα, το Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» έζησε μια ιδιαίτερα δύσκολη νύχτα κατά την εφημερία της περασμένης Πέμπτης καθώς χρειάστηκε να γίνουν 27 εισαγωγές ασθενών κορωνοϊού μέσα σε λίγες ώρες!

Έτσι, μέσα σ’ ένα 24ωρο ο αριθμός των νοσηλευομένων στις Κλινικές Κορωνοϊού από τις 67 έφθασε στις 83, ενώ σταθερός έμεινε ο αριθμός των ασθενών στην ΜΕΘ Covid -19 που παραμένουν στους εννέα, με το σύνολο των ασθενών να φθάνει τους 92.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της 6ης ΥΠΕ, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, έως χθες το απόγευμα, νοσηλεύονταν 96 ασθενείς, οι 74 στις Κλινικές Covid -19, δύο στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ και άλλοι 20 στην ΜΕΘ Covid -19.

Οι συρροές των περιστατικών στα νοσοκομεία αυξάνονται σταδιακά ολοένα και περισσότερο και η πίεση αναμένεται να ενταθεί όσο δεν καταγράφεται κάμψη στο επιδημιολογικό φορτίο στην περιοχή μας.