Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα με τους ανήλικους ρομά επισημαίνει μέσα από επιστολή της αναγνώστρια του patrasevents.gr.

Η ίδια περιγράφει περιστατικό που βίωσε στο κέντρο της πόλης καθώς και την απαξιωτική απάντηση που έλαβε από την Αστυνομία όταν ενημέρωσε για αυτό.

Η μαρτυρία αυτή έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες αναφορές πολιτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας οι οποίοι βλέπουν μικρούς ρομά να παρανομούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, υπό την καθοδήγηση πολλές φορές μεγαλύτερων.

Η εν λόγω επιστολή τονίζει αρχικά τα εξής:

"Σήμερα το μεσημέρι βρισκόμουν σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ στη Βενιζέλου. Περιμένοντας την μητέρα μου να τελειώσει τα ψώνια της στο σούπερ μάρκετ, με πλησίασε μια νεαρή αθίγγανη και μου ζήτησε να της δώσω λεφτά. Αρνήθηκα και συνέχισα να κοιτάω το κινητό μου. Εκείνη επέμενε και άρχισε να μου χτυπάει το τζαμί και την πόρτα του αυτοκινήτου. Της ζήτησα να φύγει με πιο έντονο τρόπο και προς απάντηση με υπεροπτικό ύφος, μου σήκωσε τα φρύδια ως ένδειξη "όχι". Τελικά αναγκάστηκα να φύγω εγώ από το πάρκινγκ" εξήγησε η ίδια, υπογραμμίζοντας τα ακόλουθα στη συνέχεια σχετικά με τη στάση της ΕΛ.ΑΣ.: "Κάλεσα αμέσως την αστυνομία και ενώ τους ανέφερα το περιστατικό φανερά αναστατωμένη, η μόνη απάντηση ήταν "καλώς, θα το δούμε κυρία", και ενώ δεν είχα τελειώσει καν να μιλάω, μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Κάλεσα στην συνέχεια την διεύθυνση του σούπερ μάρκετ και με πληροφόρησαν ότι και οι ίδιοι έχουν καλέσει την αστυνομία δύο φορές από το πρωί και δεν έχει πάει κανείς να ελέγξει την κατάσταση" επισήμανε.

"Δεν μπορώ να νιώσω ασφαλής ούτε μέσα στο αμάξι μου σε χώρο του σούπερ μάρκετ και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η αστυνομία αγνοεί πανηγυρικά την κατάσταση. τι άλλο πρέπει να κάνω για να μπορέσω να νιώσω ασφαλής;" καταλήγει.