Το κομμάτι «Carnaval» σε πρωτότυπη σύνθεση της Βάσως Δημητρίου με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» είναι γραμμένο και ηχογραφημένο στο πλαίσιο της δράσης «Τ’ ΑΝΤΙΔΩΤΑ» της Κ.Ε.ΔΗ.Π Καρναβάλι Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

Πρόκειται για το ενδέκατο από τα 12 μέρη της σειράς «Τα Αντίδωτα» – 12 τραγούδια για το Καρναβάλι, που ανέβηκε την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 μέσα από το κανάλι της στην πλατφόρμα του Youtube (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ).

Σύνθεση: Βάσω Δημητρίου

Graphic Designer: Χαρά Κωστοπούλου

«Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων "Θανάσης Τσιπινάκης" συμμετέχει στα “Αντίδωτα / 12 Τραγούδια για το Πατρινό Καρναβάλι” με μια πρωτότυπη σύνθεση της Βάσω Δημητρίου με σολίστ στην τρομπέτα τον Περικλή Αλιώπη. Ευχαριστούμε για την πρόσκληση την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) - Καρναβάλι Πάτρας και ελπίζουμε να επιστρέψουμε το συντομότερο όλοι μαζί στις δια ζώσης συναυλίες».

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Όπως σημειώνει η Βάσω Δημητρίου:

«Με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων “Θανάσης Τσιπινάκης” του Δήμου Πατρέων συνεργάζομαι από το 2005, την εποχή που ο ίδιος ο Θανάσης Τσιπινάκης μου εμπιστεύτηκε τις πρώτες ενορχηστρώσεις σε τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου. Από τότε η σχέση μου με την Ορχήστρα έχει εμπλουτιστεί με πολυάριθμες ενορχηστρώσεις σε τεράστια ποικιλία τραγουδιών, μουσικών ειδών και συνεργασιών. Μαζί έχουμε αναπτύξει μία σχεδόν συγγενική σχέση, η οποία με κάνει να αισθάνομαι κυριολεκτικά ότι είμαι σταθερό μέλος της Ορχήστρας.

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων, παρά την άτυχη απώλεια του Θανάση Τσιπινάκη, συνέχισε το έργο του κι εξελίσσεται όλο και περισσότερο, διευρύνοντας τα ήδη κεκτημένα της: Το υψηλό επίπεδο, την Μουσική προσωπικότητα, το ρεπερτόριο, το ήθος και την σκληρή δουλειά.

Μια τέτοια περίπτωση συνεργασίας είναι και το τραγούδι «Carnaval» με τον εξαιρετικό τρομπετίστα Περικλή Αλιώπη.

Είμαι μεγάλη θαυμάστρια των παιδιών και τους οφείλω το οικείο συναίσθημα της ίδιας της πόλης, της Πάτρας».

Διεύθυνση Παραγωγής / Έκδοση : Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) - Καρναβάλι Πάτρας

Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Περικλής Αλιώπης

Σύνθεση / Ενορχήστρωση / Programming / Percussion: Βάσω Δημητρίου

Η ηχογράφηση, η μίξη και το Mastering πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2021 στο NoiseBox Studio στην Πάτρα από τον Διονύση Μπάστα.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ:

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Βάγια Ζεππάτου

Βάγια Ζεππάτου

Παναγιώτης Ρουσσέας

Νικόλας Φωτόπουλος

Βασίλης Πουρνιάς

Γιώργος Καρούμπαλος

Σολίστ: Περικλής Αλιώπης


ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ – Carnaval | Official Audio Release