Οι παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 έχουν ακυρωθεί εδώ και καιρό, ωστόσο, όσο πλησιάζουμε πλέον στην τελική ευθεία αυτού του διαφορετικού καρναβαλιού, πλανούνται ορισμένα ερωτηματικά σχετικά με τον θεσμό.

Ένα από αυτά είναι αν θα δούμε τη Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Μαρία Κυριακοπούλου, σε ένα δρώμενο έκπληξη να αποχαιρετά το Καρναβάλι του 2021 και τους καρναβαλιστές του.

Η ίδια δεν επιβεβαιώνει τίποτα, γιατί απλά δεν γνωρίζει και δεν της έχουν πει κάτι ακόμα. Αν γίνει κάτι θα της το κρατούν και σε αυτή για έκπληξη.

Η ουσία είναι ότι για δύο συνεχόμενες χρονιές το μελαχρινό αυτό κορίτσι που έγινε Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού, δεν θα έχει την δυνατότητα να παρελάσει στο άρμα της και να χαρεί το στέμμα της.

Όμως δεν θεωρεί τον εαυτό της άτυχο. Το αντίθετο. Λίγες ώρες πριν την τελική ευθεία του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 η Βασίλισσα του Μαρία Κυριακοπούλου απαντάει σε έξι διαφορετικές ερωτήσεις του patrasevents.gr.

Διαφορετικές είπαμε; Ίσως. Όσο διαφορετικό είναι και το φετινό Καρναβάλι.


P.E. Τι θα απάνταγες αν σου έλεγαν ότι είσαι η πιο άτυχη βασίλισσα της ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού;

- Θα τους συμβούλευα να το ξανασκεφτούν λιγάκι γιατί μάλλον η τύχη ήταν με το μέρος μου. Νομίζω πως ο τίτλος της μακροβιότερης Βασίλισσας στην ιστορία του Πατρινού Καρναβαλιού μου ταιριάζει περισσότερο. Καλό είναι τα πράγματα πάντα να τα βλέπουμε από την θετική τους πλευρά.

P.E. Πέρσι δεν περίμενες την ακύρωση των εκδηλώσεων. Φέτος ήταν αναμενόμενη. Ένα κοντράστ των συναισθημάτων σου;

- Πέρυσι ήρθε η πανδημία να μας χαλάσει τα τελευταία καρναβαλικά μας σχέδια όμως ευτυχώς είχα την χαρά και την τιμή να παρευρεθώ σχεδόν σε όλες τις εκδηλώσεις που είχαν προηγηθεί.

Φέτος πράγματι ήταν αναμενόμενο να μην γίνει καρναβάλι καθώς οι μαζικές εκδηλώσεις απαγορεύονται αλλά έστω και αυτό το διαφορετικό καρναβάλι του 2021 έμενα μου φέρνει ενθουσιασμό και με γεμίζει με περισσότερες καρναβαλικές εμπειρίες έστω και διαδικτυακές ή τηλεοπτικές.

Δίνει ελπίδα και λίγο φως σε μια εποχή που έχουμε συνηθίσει σκοτεινές ειδήσεις. Οι δράσεις είναι για κάθε γούστο και ηλικία και είμαι σίγουρη πως θα μας προετοιμάσουν πολύ καλά για τον επόμενο καρναβάλι που ελπίζουμε να είναι απαλλαγμένο από κάθε κατάλοιπο της πανδημίας και να το ζήσουμε εις το έπακρον.


P.E. Ειδικότερα φέτος τι έχει λείψει περισσότερο από τον ρόλο σου ως βασίλισσα;

- Η αλήθεια είναι πως εφόσον έχω στην κατοχή μου ακόμα αυτόν τον πολύ τιμητικό τίτλο έχω αναλάβει και φέτος την προώθηση των καρναβαλικών δράσεων τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά είτε μέσα από την δική μου εκπομπή στον upfm είτε σε κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας που αγαπούν τον θεσμό και θέλουν να μάθουν περισσότερα για το φετινό διαφορετικό καρναβάλι.

Επομένως η μόνη διαφορά με το περσινό καρναβάλι, είναι η απουσία των μαζικών εκδηλώσεων και της συνύπαρξης με τον κόσμο. Μου λείπει πολύ η αγάπη που έπαιρνα από μικρούς και μεγάλους. Ειδικότερα οι παιδικές αγκαλιές, τα χαμόγελα, οι χοροί.

P.E. Πως αντιμετωπίζεις την πανδημία πλέον. Σαν μία ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι ή σαν μία τιμωρία με την έννοια ότι κάποιος έχει καταδικάσει τις ζωές μας;

- Πιστεύω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο καλό λόγο, έτσι και η πανδημία παρόλο που έχει ταλαιπωρήσει και δυστυχώς συνεχίζει να ταλαιπωρεί όλη την ανθρωπότητα, θεωρώ πως θα μας αφήσει δυνατότερους, σοφότερους και πιο ισορροπημένους.

Μας δίνει νομίζω ένα γερό μάθημα πως στην ζωή τίποτα δεν πρέπει να θεωρείς δεδομένο. Πρέπει να ζεις και να χαίρεσαι την κάθε στιγμή.


P.E. Αν σου έλεγαν να πας σε ένα πριβέ καρναβαλικό πάρτι από αυτά που γίνονται στα κρυφά, τι θα τους απαντούσες;

-Νομίζω πως δύσκολα θα είχα τέτοια πρόσκληση, μιας και η Πάτρα δυστυχώς έχει υψηλό αριθμό κρουσμάτων και νομίζω πως όλοι οι πολίτες κάνουμε το καλύτερο για να μειωθεί αυτός ο αριθμός και να επιστρέψουμε στην πολυπόθητη κανονικότητα. Όταν τελειώσει η πανδημία θα κάνουμε τα καλύτερα πάρτι!!!

P.E. Αφού δεν ανέβηκες στο άρμα της βασίλισσας ούτε το ’20, ούτε το ’21 (τουλάχιστον σε παρέλαση), υπάρχει περίπτωση να σε δούμε στον ρόλο αυτό και στο καρναβάλι του ’22; Θα το ήθελες;

- Νομίζω ότι η εποχή δεν μας επιτρέπει μακροπρόθεσμα σχέδια. Κάθε τι όμορφο που μας έρχεται στην ζωή είναι καλοδεχούμενο.

Προς το παρόν ας ευχηθούμε να έχουμε υγεία, να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας δίχως περιορισμούς και να μην κρύβει το χαμόγελο μας μια μάσκα.