Έφερε αποτελέσματα η έρευνα της Ασφαλείας Θηβών που ακολούθησε την ανεύρεση μισού τόνου καλωδίων χαλκού σε μια επιχείρηση ανακύκλωσης σκραπ σε περιοχή της Βοιωτίας, καθώς ταυτοποιήθηκαν οι δράστες που έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές για παρόμοιες κλοπές.

Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες «κυνηγούς» χαλκού, οι οποίοι από τις 28 Φεβρουαρίου ως την προηγούμενη Πέμπτη είχαν ρημάξει τα φωτοβολταϊκά πάρκα συγκεκριμένης εταιρείας σε περιοχές της Θήβας και είχαν ξηλώσει καλώδια χαλκού διαφόρων τύπων και χάλκινες ταινίες συνολικού μήκους 15.500 μέτρων! Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τέσσερις κλοπές και μια απόπειρα που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται για να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες, όπως αναφέρει το protothema.

Στην ταυτοποίηση των δραστών έφτασαν οι αστυνομικοί μετά την έφοδο που έκαναν την περασμένη Παρασκευή οι συνάδελφοί τους της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων, όπου εντόπισαν κλεμμένα καλώδια και ταινίες χαλκού, συνολικού βάρους 510 κιλών και αξίας 10.500 ευρώ. Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη των φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ ο Έλληνας ιδιοκτήτης της μάντρας και ο αλλοδαπός υπάλληλός του συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.