Τέσσερις προσαγωγές, χωρίς όμως καμία σύλληψη, έγιναν από την τοπική αστυνομία για τη νέα επίθεση από αγνώστους κατά της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται για το περιστατικό που έγινε το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Αυστραλίας στην Πάτρα, όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ σε δύο περιπολικά.

Οι δράστες είχαν στήσει κανονική ενέδρα στους αστυνομικούς, τοποθετώντας κάδους απορριμμάτων στη μέση του δρόμου, ακριβώς δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της περιοχής.

Οι περίοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία μόλις είδαν τους κάδους και όταν έφτασαν τα περιπολικά δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και δύο μολότοφ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Στη συνέχεια οι δράστες το έσκασαν και παρά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η αστυνομία για τον εντοπισμό τους δεν τους βρήκε. Οι τέσσερις νεαροί που προσήγαγαν οι αστυνομικοί αποδείχτηκε ότι δεν είχαν καμία σχέση με το περιστατικό και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και η επίθεση αυτή σχετίζεται με άτομα του αναρχικού χώρου, χωρίς όμως να έχει γίνει μέχρι ώρας καμία ανάληψη ευθύνης για το συμβάν. 

Είναι η πέμπτη κατά σειρά επίθεση με αστυνομικό στόχο στην Πάτρα, με τον ανταρτοπόλεμο εντός πόλεως που έχει κηρυχθεί κατά της ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζεται. 

Η πρώτη ήταν η φωτιά που είχαν βάλει άγνωστοι σε περιπολικό στην Άνω πόλη, η δεύτερη οι μπογιές που είχαν πετάξει σε φρουρό στο Μεταγωγών, η τρίτη άγνωστων δραστών σε μοτοσικλετιστές της ομάδας, η τέταρτη οι βόμβες μολότοφ στο πάρκινγκ της αστυνομίας στην οδό Αμερικής και η πέμπτη αυτή στην οδό Αυστραλίας.