Υπερδιπλασιασμό του αριθμού των αεροσκαφών που χρησιμοποιεί αποφάσισε για το Πάσχα η χαμηλού κόστους θυγατρική της Lufthansa, Eurowings, η οποία προγραμματίζει να επαναλάβει τις πτήσεις προς δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, εφόσον το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ» αφαιρέσει τις Βαλεαρίδες Νήσους από τον κατάλογο των «περιοχών κινδύνου», η εταιρία θα πετάει το Πάσχα και προς την Μαγιόρκα. Παρότι πρόσφατα συμπεριελήφθη εκ νέου στον κατάλογο του Ινστιτούτου, στο πρόγραμμα είναι και η Ελλάδα, εξήγησε ο επικεφαλής της Eurowings Γιενς Μπίσοφ και πρόσθεσε ότι οι κρατήσεις για τους δημοφιλείς προορισμούς διακοπών αυξάνονται και πάλι δυναμικά.

Ο κ. Μπίσοφ δήλωσε πάντως, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, αισιόδοξος για την επιστροφή στη «νέα κανονικότητα», χάρη στα «γρήγορα» τεστ και στα εμβόλια, παρότι, όπως διευκρίνισε, η εταιρία του δεν σκοπεύει να θέσει τον εμβολιασμό ως προϋπόθεση είτε για το προσωπικό είτε για τους πελάτες της. «Πολλές χώρες ωστόσο ενδεχομένως να ζητούν τον εμβολιασμό πληρώματος και επιβατών», πρόσθεσε.

Η Eurowings σκοπεύει έως το καλοκαίρι να έχει επιστρέψει στο 70% της λειτουργίας της το 2019. Αυτή τη στιγμή πετούν 20 αεροσκάφη, τον ερχόμενο μήνα θα αυξηθούν σε 45, ενώ το καλοκαίρι θα φθάσουν τα 75-80.