Διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, ο κοινωνικός τομέας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την ΚΕΔΔΥ για την ημέρα της Γυναίκας με το σύνθημα «Μια μέρα κάθε μέρα».

Στην ημερίδα συμμετείχαν γυναίκες από το Δήμο Δυτικής Αχαΐας και ανέλυσαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που απασχολούν τόσο τις ίδιες τις γυναίκες όσο και το σύνολο της κοινωνίας μας.

Η καθεμία από το δικό της μετερίζι, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Νικολίτσα Σουλούκου, η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ωλενίας Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου, η Ροδία Καραμπελιά από τον Σύλλογο Γυναικών «Δυμαρίστη», η ψυχολόγος Κωνσταντίνα Τσιόγκα, η δικηγόρος Γωγώ Θεοδωροπούλου, οι κοινωνικοί λειτουργοί Μαρία Παπαθανασοπούλου και Σταυρούλα Δημητροπούλου καθώς και η μαία Αγάπη Μαράτου ανέλυσαν θέματα που σχετίζονται με τις κοινωνικές δομές και αλλαγές για ένα καλύτερο μέλλον και τον ρόλο της γυναίκας σε αυτόν, για την σεξουαλική και ψυχολογική παρενόχληση, για την πρόληψη- υποστήριξη- θεραπεία και αντιμετώπιση αλλά και για θέματα που αφορούν την θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο. Τον συντονισμό της ημερίδας είχε η δημοσιογράφος Βίκυ Αθανασοπούλου.

Στην ημερίδα απεύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς ο οποίος εξύμνησε τις γυναίκες του χθες αλλά και του σήμερα για το θάρρος, την δύναμη, την αποφασιστικότητα και τους αγώνες που έδωσαν και δίνουν για την ισότητα και την ελευθερία.