Για νέα εγκληματική ενέργεια εις βάρος της αστυνομίας κάνει λόγο ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Αχαΐας, Χάρης Τσιτσίκας.

Στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους και αναφερόμενος στην νέα καταδρομική επίθεση που έγινε στο πάρκινγκ της αστυνομίας στην Πατρών – Αθηνών, μίλησε για μία επίθεση που είχε στόχο την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών.

«Δεχτήκαμε ακόμα μία επίθεση που είχε όλα τα στοιχεία μιας εγκληματικής ενέργειας, με στόχο την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών από συναδέλφους. Ευτυχώς ο ειδικός φρουρός και οι συνάδελφοι που ήταν παρόντες στο περιστατικό αντέδρασαν ψύχραιμα και δυναμικά».

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων μιλώντας στους δημοσιογράφους «βρισκόμαστε σε έναν μικρό άτυπο πόλεμο», ενώ κάλεσε όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι σε αυτό θα πρέπει να συμβάλλουν όλα τα κόμματα.

«Η δημόσια ασφάλεια είναι ένα πολύτιμο δεν πρέπει να γίνεται βούτυρο στο ψωμί της όποιας κομματικής αντιπαράθεσης» ανάφερε χαρακτηριστικά.

"Το λέω αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα τα όσα εκτυλίσσονται, κυρίως με τις κινητοποιήσεις για την υπόθεση Κουφοντίνα, αλλά και το μεμονωμένο περιστατικό αστυνομικής βίας απασχολεί τον δημόσιο λόγο και έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης.

Είναι επιτακτική ανάγκη να πέσουν οι τόνοι και σε αυτό θα πρέπει να συναινέσουν όλα τα κόμματα, δείχνοντας σύνεση, ψυχραιμία και νηφαλιότητα". 

Η κατάσταση, όπως την χαρακτήρισε είναι έκρυθμη και όπως είπε «φοβάμαι ότι αν συνεχιστεί θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές, είτε από την μία πλευρά, είτε από την άλλη, καθώς τα νεύρα είναι τεντωμένα από όλες τις πλευρές».

Μάλιστα, αναφερόμενος στην επίθεση που έγινε τις προάλλες σε δικυκλιστές της αστυνομίας, αλλά και στα επεισόδια της Νέας Σμύρνης, δεν έκρυψε τους φόβους του ότι τέτοια περιστατικά, είναι αρκετά πιθανό να ξαναγίνουν και ότι η αστυνομία φοβάται πλέον ανθρώπινες απώλειες.