Ένταση δημιουργήθηκε στην πλατεία Γεωργίου το πρωί της Δευτέρας. Η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου διοργάνωσε μια αιμοδοσία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιορτής της Γυναίκας.

Ωστόσο, εκείνη την ώρα γυναίκες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο πραγματοποίησαν συγκέντρωση και όταν είδαν την κ. Αλεξοπούλου, φώναξαν εναντίον της συνθήματα. Δημιουργήθηκε ένταση και η βουλευτής φυγαδεύτηκε από στελέχη του πολιτικού της γραφείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε πορεία στην Πάτρα από την ανοιχτή συνέλευση αγώνα για την 8η Μάρτη, φοιτητικούς συλλόγους, το Patras pride και αριστερές οργανώσεις και σχήματα, για την 8η Μάρτη, μια ημέρα αγώνα των γυναικών της τάξης μας.

Την διαδήλωση πλαισίωσαν πάνω από 400 άτομα. Μοιράστηκαν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, ενώ φωνάχτηκαν συνθήματα υπέρ των γυναικείων μαχητικών αγώνων, ενάντια στο κράτος και την πατριαρχία, ενάντια στην έμφυλη βία και την καταπίεση. Στο μπλοκ της ανοιχτής συνέλευσης αγώνα υπήρξε δυναμική γυναικεία περιφρούρηση!

Στην πλατεία Γεωργίου, στην διάρκεια της προσυγκέντρωσης, οι συγκεντρωμένες συντρόφισσες εκδίωξαν την βουλευτή της ΝΔ Χριστίνα Αλεξοπoύλου, η οποία βρισκόταν προκλητικά εκεί.

Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό από την πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην πατριαρχία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγωνιστή, απεργό πείνας Δ.Κ. ενώ κατά την διάρκεια της πορείας φωνάχτηκαν συνθήματα αλληλεγγύης στον απεργό. Σε σχόλια που έγιναν στο διαδίκτυο αναφέρεται πως οι αντιεξουσιαστές δεν θα διέκοπταν την αιμοδοσία απλά αντέδρασαν στην παρουσία της εκπροσώπου της ΝΔ.».