Η τρικυμιώδης συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ προκάλεσε ισχυρές δονήσεις στο παλάτι, όπως και πληθώρα σχολίων και επικρίσεων στον διεθνή Τύπο. Το θεμα του ρατσισμού, που έθιξε στην Όπρα Γουινφρέϊ, άναψε, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο, φωτιές ενώ δεν άργησε να έρθει και η απάντηση από τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Στη συνομιλία της με τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια, η δούκισσα του Σάσεξ μίλησε για τον φόβο που εξέφρασε μέλος του Μπάκιγχαμ σε σχέση με το χρώμα δέρματος του παιδιού της, Άρτσι.

«Τα γεγονότα μπορεί να είναι διαφορετικά», απάντησε από την πλευρά της η βασίλισσα, διατηρώντας τη γνωστή ψύχραιμη προσέγγισή της, αφήνοντας όμως αιχμές για το κατά πόσο αληθεύουν τα περιστατικά.

Σε ανακοίνωσή του το παλάτι σχολίασε συγκεκριμένα τα εξής: «Λυπούμαστε που μαθαίνουμε την κατάσταση αυτή με τη Μέγκαν και τον Χάρι. Τα ζητήματα με το χρώμα δέρματος είναι ανησυχητικά. Αν και τα γεγονότα μπορεί να διαφέρουν, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη. Ο Χάρι, η Μέγκαν και ο Άρτσι θα είναι πάντα αγαπημένα μέλη της βασιλικής οικογένειας».

Επιχειρώντας να κοπάσει το κύμα έντασης που έχουν προκαλέσει οι τελευταίες δηλώσεις της Μέγκαν, το Μπάκιγχαμ έσπευσε να καταδικάσει ρατσιστικές συμπεριφορές.

Το θέμα του ρατσισμού που προέταξε η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι συνδέθηκε, από εκείνη, με τις τάσεις αυτοκτονίας που είχε εξαιτίας της πίεσης.

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Λευκός Οίκος μίλησε για θάρρος από τη Μέγκαν Μαρκλ όσον αφορά στην εξωτερίκευση των ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και παράλληλα για κινητοποίηση του κόσμου να προβεί σε κάτι ανάλογο.