Ένταση επικρατεί στην πλατεία της Νέας Σμύρνης καθώς ένα κομμάτι της πορείας διαμαρτυρίας για τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής επιχειρούν να προσεγγίσουν το ΑΤ της περιοχής.

Στην περιοχή η ατμόσφαιρα είναι εκρηκτική καθώς έχουν πέσει δεκάδες μολότοφ ενώ η ΕΛΑΣ κάνει χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από το κυρίως σώμα της συγκέντρωσης και άρχισαν να πετούν πέτρες και μολότοφ κατά αστυνομικών που σχημάτιζαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το ΑΤ της Ν. Σμύρνης.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ απάντησαν με χημικά και οι διαδηλωτές άναψαν φωτιές.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν έναν άνδρα πεσμένο στην άσφαλτο και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για αστυνομικό της ομάδας ΔΡΑΣΗ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο τραυματίας αστυνομικός περικυκλώθηκε από ομάδα κουκουλοφόρων οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια καταφέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του.

Οι συνάδελφοί του έκαναν μια προστατευτική ασπίδα γύρω από το σώμα του αστυνομικού ενώ αναμένεται ακόμη το ασθενοφόρο για να τον παραλάβει.


Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ αναφέρει ότι στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες.


Νωρίτερα

Δύο ημέρες μετά τα γεγονότα της πλατείας Νέας Σμύρνης, με τον άγριο ξυλοδαρμό νεαρού από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τις καταγγελίες για προσβλητική συμπεριφορά και αναίτιες συλλήψεις, στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η πορεία έχει ξεκινήσει να κατευθύνεται προς το τοπικό ΑΤ, περνώντας την Ελ. Βενιζέλου, ενώ παράλληλα μεγάλο πλήθος κόσμου βρίσκεται στην πλατεία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην πορεία βρίσκονται 5 χιλιάδες διαδηλωτές.

Κάτοικοι που θέλουν να εκφράσουν την έντονη αντίδραση τους στην συμπεριφορά των Αστυνομικών, συγκεντρώθηκαν ήδη από τις 17:30 στην πλατεία με πανό να έχουν αναρτηθεί από μαθητές της νέας Σμύρνης, φορείς Νοτίων Συνοικιών, την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων, αλλά και κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς που βρίσκονται στο σημείο.



Συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη

Βίντεο: protothema.gr