Μετά το διεθνές τουρνουά στο οποίο πήρε μέρος, στη Σόφια της Βουλγαρίας, ο Σάκης Πεφάνης, ετοιμάζεται με ακόμα πιο δυνατούς ρυθμούς, για τους επόμενους στόχους του.

Ο πρώτος και μεγάλος στόχος του είναι το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυγμαχίας που θα διεξαχθεί στις 4 με 8 Ιουνίου στο Παρίσι, καθώς ο τόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης άλλαξε αφού το Λονδίνο λόγω της πανδημίας δεν μπορεί να φιλοξενήσει τους αγώνες. 

Από τις επιδόσεις που θα πετύχει εκεί θα κριθεί αν ο Πατρινός πυγμάχος κατορθώσει και πάρει την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιου. Ο πυγμάχος της Παναχαϊκής και της εθνικής ομάδας που αγωνίζεται στα 69 κιλά έχει να αντιμετωπίσει στην διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, τον Ρώσο πρωταθλητή, που είναι και ο πιο δυνατός αντίπαλος που θα μπορούσε να συναντήσει.

Πρόκειται για τον Andrey Zamkomvoy τον παγκόσμιο πρωταθλητή στα 69 κιλά και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της ρώσικης πυγμαχίας. Ο Ρώσος θα παίξει και αυτός στη συγκεκριμένη διοργάνωση την τελευταία του ευκαιρία για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κάτι που σημαίνει ότι θα τα δώσει όλα.

Ωστόσο, από την πλευρά του ο Σάκης Πεφάνης, βρίσκεται σε αρκετά καλή κατάσταση, το έδειξε αυτό και στη Σόφια της Βουλγαρίας και θα κάνει τη δική του προσπάθεια για να τα καταφέρει. 

Πριν από την διοργάνωση στο Παρίσι ο Σάκης Πεφάνης ενδέχεται να πάρει μέρος σε ορισμένα ακόμα διεθνή τουρνουά, με πρώτο καλύτερο αυτό που θα γίνει στις 22 Απριλίου, στο Βελιγράδι.


Μια προσπάθεια που αξίζει να στηρίξουμε

Η προετοιμασία του Πατρινού πρωταθλητή γίνεται κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που επιβάλει ο κορωνοϊός και η πανδημία. 

Σε ότι αφορά τις συμμετοχές του σε διεθνή τουρνουά, άρα σε ταξίδια στο εξωτερικό, τα πάντα εξαρτώνται από το οικονομικό κομμάτι, σε μία εποχή που λόγω αυτής της κατάστασης οι χορηγίες είναι δύσκολο να βρεθούν στον αθλητισμό. 

Είναι μια προσπάθεια όμως που αξίζει να στηριχθεί από όλους μας, με δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει αρκετά χρόνια να στείλει εκπρόσωπο της πυγμαχίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σε επίπεδο Πάτρας, η τελευταία φορά ήταν με τον Μάριο Καπερώνη.

Μια πρόκριση του Πατρινού πρωταθλητή στο Τόκιο θα άλλαζε αυτά τα δεδομένα και φυσικά θα ήταν ότι καλύτερο για την πυγμαχία της Πάτρας, αλλά και γενικότερα για την Ελλάδα. 


Ατομικές προπονήσεις στην προετοιμασία

Αγωνιστικά η προετοιμασία πάει αρκετά καλά, παρά τις δυσκολίες, με τον προπονητή του Νίκο Πλέα, να κάνει ατομικές προπονήσεις μαζί του για να τον ανεβάσει επίπεδο και να φέρει τον αθλητή του σε ακόμα πιο δυνατούς αγωνιστικούς ρυθμούς. 

«Είναι δύσκολη η προετοιμασία κάτω από αυτές τις συνθήκες, όμως το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μεγάλη θέληση. Θα πάμε στο Παρίσι, κάνοντας το καλύτερο που μπορούμε, διεκδικώντας την πρόκριση και πιστεύω ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε» τονίζει από την πλευρά του ο προπονητής της Παναχαϊκής, Νίκος Πλέας.