Ανακοίνωση JYSK σχετικά με το περιστατικό με αδέσποτη σκυλίτσα στο parking του καταστήματος JYSK Αγρινίου: 

H  εταιρεία JYSK AE δηλώνει ότι καταδικάζει ευθέως και απερίφραστα το περαστικό που έλαβε χώρα την 3.3.2021 στο χώρο στάθμευσης (parking) του καταστήματός της στο Αγρίνιο και αφορά την θανάτωση της σκυλίτσας, επ’ ονόματι «Μπέλλα», με αυτοκίνητο. Η σκυλίτσα «Μπέλλα» κυκλοφορούσε επί τέσσερα (4) περίπου έτη στον εξωτερικό χώρο του καταστήματός και όλοι οι υπάλληλοι του καταστήματος τη γνώριζαν, της μιλούσαν και τη φρόντιζαν, παρέχοντάς της φαγητό και νερό, αν και η φροντίδα της κυρίως πραγματοποιούνταν από φιλόζωους. 

Η εταιρεία μας παρείχε άμεσα κάθε δυνατή βοήθεια για την διάσωση της ζωής της σκυλίτσας. Κάλεσε άμεσα την Φιλοζωική Οργάνωση Αγρινίου και, επειδή δεν επιτεύχθηκε επικοινωνία με την τελευταία, επικοινώνησε με την Αστυνομία και τον Δήμο, συνέδραμε δε τον κτηνίατρο που έσπευσε για βοήθεια στον χώρο. Παράλληλα, βοήθησε, δια των υπαλλήλων της, με όλες τις δυνάμεις της, ακόμα και στην εισαγωγή της τραυματισμένης μεγαλόσωμης σκυλίτσας σε αυτοκίνητο, προκειμένου να εξασφαλισθεί η ασφαλής και άμεση διακομιδή της σε σχετικό κτηνιατρείο. 

Κατόπιν αυτού, η εταιρεία μας παρείχε στις Αρχές, είτε στον τόπο του ατυχήματος, είτε μεταγενέστερα με καταθέσεις, κάθε πληροφορία που περιήλθε εις γνώση της σχετικά με τον δράστη, πληροφορίες, που αφορούν δυστυχώς μόνο το χρώμα του αυτοκινήτου που οδηγούσε, διότι ο τύπος του δεν είναι βέβαιο εάν έχει εντοπισθεί. Δυστυχώς η εταιρεία μας δεν διαθέτει εγκατεστημένο σύστημα βιντεοεπιτήρησης στους εξωτερικούς χώρους του καταστήματος και, ως εκ τούτου, αδυνατεί να παράσχει περαιτέρω πληροφορίες στις αρμόδιες Αρχές, προς διακρίβωση των στοιχείων του εν λόγω οχήματος και των επιβαινόντων δραστών. 

Αν σήμερα υπάρχει η οποιαδήποτε πληροφορία για τον δράστη, αυτή προέρχεται από την εταιρεία μας, και τούτο βέβαια εις εκτέλεσιν του νομικού και ηθικού καθήκοντός μας. Δεν υπάρχει καμία προσπάθεια απόκρυψης στοιχείων από την πλευρά μας, αντίθετα με τις ανωτέρω πράξεις μας αποδείξαμε ότι επιθυμούμε και επιδιώκουμε την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών. Ως εκ τούτου, θεωρούμε άδικη την επίθεση που πραγματοποιείται προς τους υπαλλήλους της εταιρείας μας, που είναι οι ίδιοι που παρείχαν τις πληροφορίες για την διαλεύκανση των συνθηκών που έλαβε χώρα το αποτρόπαιο περιστατικό.

Με την παρούσα ανακοίνωσή μας εκφράζουμε την συμπαράστασή μας σε όλους όσους αγωνίζονται να αποκαλύψουν τον δράστη και επιβεβαιώνουμε και δεσμευόμαστε ότι παραμένουμε στη διάθεσή των Αρχών για κάθε δυνατή πληροφορία.

Με τιμή 

Εκ της Διευθύνσεως της εταιρείας