Συστατικά

5 μεγάλες πατάτες
3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, ξεφλουδίζεις και καθαρίζεις τις πατάτες σου.
Προσθέτεις τον κυματιστό κόφτη στο μαντολίνο και περνάς από μία φορά την πατάτα.
Την περιστρέφεις 90 μοίρες και την περνάς ξανά.
Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για όλες τις πατάτες με μεγάλη προσοχή.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις το σπορέλαιο και το αφήνεις να βράσει, μέχρι να είναι καυτό.
Ραντίζεις τις πατάτες με λίγο αλάτι και ρίγανη και τις ρίχνεις στο τηγάνι. Τηγανίζεις, γυρνώντας και από τις δύο πλευρές.
Στραγγίζεις τις πατάτες, τις μεταφέρεις σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σερβίρεις με λίγη μαγιονέζα.

Πηγή: tlife.gr