Το «Sodade» του Armando Zeferino Soares (με τη μουσική ματιά του Crazy Cello του Αλέξανδρου Μποτίνη) είναι ένα κομμάτι γραμμένο και ηχογραφημένο στο πλαίσιο της δράσης «Τ’ ΑΝΤΙΔΩΤΑ» της Κ.Ε.ΔΗ.Π Καρναβάλι Πάτρας για το Πατρινό Καρναβάλι 2021.

Πρόκειται για το όγδοο από τα 12 κομμάτια της σειράς «Τα Αντίδωτα» – 12 τραγούδια για το Καρναβάλι, που ανέβηκε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 μέσα από το κανάλι της στην πλατφόρμα του Youtube (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ).

Crazy Cello – Sodade

Μουσική: Armando Zeferino Soares

Διασκευή: CrazyCello

Graphic Designer: Χαρά Κωστοπούλου

«Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, ο Αλέξανδρος Μποτίνης επιλέγει να ερμηνεύσει ένα αργό και μελαγχολικό κομμάτι που αντικατοπτρίζει το συναίσθημα που επικρατεί τη σημερινή εποχή σε όλο τον κόσμο. Το πασίγνωστο τραγούδι “Sodade” που έκανε την Cesaria Evora παγκοσμίως γνωστή στα 47 της χρόνια περιγράφει τη νοσταλγία των ναυτικών μεταναστών του Πράσινου Ακρωτηρίου της νησιωτικής χώρας της Δυτικής Αφρικής. Η λέξη “Sodade” ή αλλιώς στα πορτογαλικά “saudade” αναφέρεται στη νοσταλγία, τον πόθο και τη λύπη. Αυτά είναι και τα συναισθήματα που μεταφέρονται μέσα από τον μελαγχολικό ήχο του βιολοντσέλου για το φετινό μας Καρναβάλι, με την ελπίδα ότι όλοι οι Πατρινοί και μη, θα ανταμώσουμε σύντομα και θα ξαναχορέψουμε στους δρόμους σε ξέφρενους ρυθμούς με κέφι, χαρά και τρελή διάθεση».

Το CrazyCello του Αλέξανδρου Μποτίνη ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με τα εκρηκτικά βιντεάκια και διασκευές όπως «Μήλο μου Κόκκινο» και «Τα παιδιά του Πειραιά» αλλά και «Volare» , «Smile» και κατακτάει την καρδιά του κοινού σε χιόνια, βάρκες και βουνοκορφές, με υποβρύχια παιξίματα και ένα τρελό κέφι που αναδύεται μέσα από την ερμηνεία του.

Ο Αλέξανδρος Μποτίνης μεγάλωσε στην Πάτρα όπου και ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Στη συνέχεια σπούδασε στη Γαλλία και στη Ρωσία.

Από το 2010 είναι μέλος της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ

Το 2013 συμμετείχε στο SCORPIONS MTV Unplugged στο Λυκαβηττό. To 2018 εμφανίστηκε στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης στη συναυλία «Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη» με την Μαρία Φαραντούρη, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Το 2018 ηχογράφησε με την Ελένη Καραΐνδρου το album “Tous des Oiseaux” για την ECM Records. Ακολούθησαν συναυλίες στη Γαλλία, στο Theatre National de Paris, στη Γερμανία, στο Mannheim National Theater και στο Ηρώδειο. Το 2020 ηχογράφησε με την Ελένη Καραΐνδρου για τη νέα ταινία του Terence Malick.

Με αναρίθμητες συμμετοχές σε ορχήστρες και μουσικά σύνολα η αισθητή παρουσία του στο χώρο της κλασικής μουσικής είναι χαρακτηριστική. Με έντονη παρουσία στο χώρο της σύγχρονης μουσικής συνεργάζεται τακτικά με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

Με πολλές εμφανίσεις στο δυναμικό του σε Ελλάδα και εξωτερικό συνεργάζεται τακτικά με πλήθος καλλιτεχνών. Οι συναυλιακές και δισκογραφικές δραστηριότητές του καλύπτουν ένα ευρύ ρεπερτόριο κλασικής και σύγχρονης μουσικής.

Διεύθυνση Παραγωγής / Έκδοση : Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Πατρέων (Κ.Ε.ΔΗ.Π.) - Καρναβάλι Πάτρας.   

Οργάνωση & Εκτέλεση παραγωγής/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Περικλής Αλιώπης

H ηχογράφηση και μίξη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2021 στα SUBWAY Recording Studios στην Αθήνα με ηχολήπτη τον Βαγγέλη Σαπουνά.

Το Mastering στο NoiseBox Studio στην Πάτρα από τον Διονύση Μπάστα.



CrazyCello – Sodade | Official Audio Release