Φουντώνουν οι φήμες φουντώνουν στις ΗΠΑ όσον αφορά στο κατά πόσον ο Ντόναλντ Τραμπ θα επιλέξει την κόρη του Ιβάνκα ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς του ως υποψήφια αντιπρόεδρό του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει μια νέα θητεία στον Λευκό Οίκο σε τέσσερα χρόνια μιλώντας στο πρόσφατο συνέδριο της CPAC στο Ορλάντο κι αυτό ήταν αρκετό για να ρίξει και πάλι νερό στο μύλο των εικασιών για το πολιτικό μέλλον του ιδίου και της οικογένειάς του. «Η ιδέα ενός οικογενειακού πακέτου υποψηφιοτήτων θα έδινε στον 45 πρόεδρο το χρόνο να επιλέξει ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ, την Ιβάνκα και τη Λάρα Τραμπ, αφήνοντας τον Μάικ Πενς να πληρώσει το τίμημα για τη μοναδική στιγμή ανεξαρτητοποίησής του», επεσήμανε ο Εντ Γκίλγκορ του περιοδικού New York την περασμένη εβδομάδα.

Ο Τραμπ δεν έκρυψε όλα τα προηγούμενα χρόνια την εύνοιά του στο πρόσωπο της Ιβάνκα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρώην υποδιευθυντής της προεκλογικής του καμπάνιας, Ρικ Γκέιτς, στο βιβλίο του “Wicked Game” ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε την Ιβάνκα ως αντιπρόεδρό του το 2016, ενώ τον Οκτώβριο του 2018 είχε δηλώσει ότι η μεγαλύτερη κόρη του θα αποτελούσε μια «απίστευτη» πρεσβευτή των ΗΠΑ στον ΟΗΕ. Η όποια απόφασή του να ορίσει ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του την Ιβάνκα ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Τραμπ θα αφήσει ουσιαστικά εκτός μάχης τον Πενς, ο οποίος απέρριψε τον περασμένο Ιανουάριο το αίτημα του Τραμπ να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών στο κολλέγιο των εκλεκτόρων σε ορισμένες πολιτείες για να εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία. Ο Τραμπ επιτέθηκε μάλιστα στον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ με ανάρτησή του στο Twitter κατηγορώντας τον ότι «δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει για να προστατευθεί η χώρα μας και το Σύνταγμά μας».

Ο Τραμπ δεν έχει ανακοινώσει ακόμη αν θα διεκδικήσει την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, αλλά άτομα του περιβάλλοντός του ξεκαθάρισαν στο Bloomberg ότι δεν σκέφτεται να ορίσει τον Πενς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό του σε τέσσερα χρόνια. «Κατ’ ιδίαν έχει συζητήσει εναλλακτικές έναντι του Πενς καθώς έχει κατασταλάξει στα άτομα που θεωρεί ότι στάθηκαν στο πλευρό του στο τέλος της θητείας του και ποια τον άφησαν στα κρύα του λουτρού», ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο.

Η 39χρονη Ιβάνκα δεν έχει προς το παρόν ξεκαθαρίσει αν τρέφει πολιτικές φιλοδοξίες, ενώ πρόσφατα αρνήθηκε να διεκδικήσει την έδρα του Ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022. Αλλά και ο αδελφός της, Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ αρνήθηκε να διεκδικήσει ένα δημόσιο αξίωμα, ενώ η νύφη τους, σύζυγος του Έρικ Τραμπ, Λάρα, φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να κατέβει υποψήφια για την έδρα της Βόρειας Καρολίνα στη Γερουσία.