Το "Rebirth" σημαίνει να γεννηθούμε ξανά, να ανασάνουμε και αυτό είναι κάτι που σίγουρα έχουμε ανάγκη όλοι μας, μέσα σε αυτή την κατάσταση που ζούμε.

Πνιγόμαστε. Κι ακόμα περισσότερο πνίγονται οι άνθρωποι της τέχνης, τα νέα παιδιά του θεάτρου, του χορού και της μουσικής που βρίσκονται σε απραξία εδώ και τόσους μήνες.

Η Μαρία Λάτα είναι ένα από αυτά τα παιδιά. Έχοντας τελειώσει την Δραματική Σχολή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, πρόλαβε και έκανε το ντεμπούτο της το περασμένο καλοκαίρι στην παράσταση «Δεν είμαστε κουραμπιέδες» στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Την ανάγκη της όμως να γεννηθεί και να ανασάνει ξανά, βρήκε τον τρόπο να την εκφράσει μέσα από το Πατρινό Καρναβάλι, σε ένα βίντεο που σκηνοθέτησε η ίδια και ανέβασε ο Καρναβαλικός Οργανισμός.

Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό και με ορισμένες κινήσεις που βγάζουν έντονο το διονυσιακό στοιχείο η Μαρία Λάτα, εξέφρασε χωρίς λόγια αυτή την ανάγκη της.

«Είναι μία ανάγκη που ταυτίζεται με την ιδέα της αναγέννησης. Η αναγέννηση αυτή σχετίζεται με την τελετή της λήξης του Πατρινού Καρναβαλιού, με ένα καθαρά συμβολικό τρόπο» μας λέει.


Κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή τη νέα γέννηση είναι η φωτιά που καίει τον Καρνάβαλο κάθε χρόνο, όμως αυτός, μέσα από τη σπίθα του καρναβαλιού βρίσκει τον τρόπο και γεννιέται ξανά μέσα από τις στάχτες του.

«Μου αρέσει το καρναβάλι και αυτό γίνεται τις μέρες εκείνες στην Πάτρα» τονίζει. «Είναι μία μεγάλη γιορτή». Η 29χρονη ηθοποιός που την ενδιαφέρει εξίσου η σκηνοθεσία, θέλησε να περάσει το δικό της μήνυμα μέσα από αυτή τη δουλειά για την πανδημία και για το καρναβάλι ταυτόχρονα.

«Το καρναβάλι μπορεί να έχει ανασταλεί προσωρινά, όπως και η ζωή μας να έχει μπει σε μία παύση, όμως η φλόγα τους δεν σβήνει από μέσα μας. Θα γεννηθούν από την αρχή μέσα από φωτιά και θα γίνουν ακόμα πιο δυνατά».


"Rebirth" της Μαρίας Λάτα | ΚΕΔΗΠ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ