Έγινε η κινητοποίηση της Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, ζητώντας το κλείσιμο των ειδικών σχολείων για τα ελλιπή μέτρα που εφαρμόζονται και τα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί σε εκπαιδευτικούς και παιδιά.

Τα ειδικά σχολεία λειτουργούν, εν μέσω πανδημίας και το γεγονός αυτό έχει ανησυχήσει τους γονείς των παιδιών. Η κινητοποίηση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο κτίριο του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου της Πάτρας.

Παράλληλα έγινε στάση εργασίας για τους καθηγητές από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι. «Το ΕΝΙΑΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) της Πάτρας με 240 ψυχές (καθηγητές, καθηγήτριες, ΕΕΠ, ΕΒΠ, μαθητές μαθήτριες και εκατοντάδες οικογένειες) μετρώντας σήμερα τέσσερα κρούσματα και ακόμη τέσσερις στενές επαφές και ίσως αρκετές παραπάνω που δεν γνωρίζουμε, παραμένει ανοιχτό.

Το παράδοξο είναι πώς οι τοπικές αρχές υγείας και εκπαίδευσης αποφάσισαν να κλείσουν το μισό σχολείο, ανεξάρτητα αν καθημερινά δεκάδες καθηγητές πηγαινοέρχονται και στα δύο κτίρια.

Απαιτούμε τώρα από την πολιτική ηγεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να λύσει τα χέρια των τοπικών φορέων που συνεργάζονται και εφαρμόζουν τις εγκυκλίους για το ποιο σχολείο θα κλείσει και θα ανοίξει. Επιπλέον οφείλουν να καταλάβουν πώς τα ειδικά σχολεία λειτουργούν υπό απαράδεκτες συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας.

Η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας σε πιθανή περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης εξαιτίας αυτών των λανθασμένων αποφάσεων θα αναζητήσει ευθύνες από κάθε αρμόδιο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωσή της Α’ ΕΛΜΕ.