Με 721 κρούσματα έκλεισε το σύνολο της πρώτης εβδομάδας του Μαρτίου για την Αχαΐα, με το επιδημιολογικό φορτίο για την Πάτρα να παραμένει ιδιαίτερα επιβαρυμένο.

Τα περισσότερα από αυτά τα κρούσματα σε ένα ποσοστό της τάξεως του 85% προέρχονται από την Πάτρα, στην οποία τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται περίπου μεταξύ των 700 και των 800, κρίνοντας από τα όσα έχει ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ, τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες.

Βέβαια ένα ποσοστό των ενεργών αυτών κρουσμάτων, δεν αφορά την ανοικτή κοινότητα, αλλά τις κλειστές δομές και πάνω σε αυτό είναι χαρακτηριστικό ότι τα κρούσματα στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και στην Κιβωτό της Αγάπης, ξεπέρασαν τα 150.

Όμως η διασπορά είναι δεδομένη και ο Μάρτης μπήκε με φουριόζο τρόπο, παρόλο που η Πάτρα έχει κλείσει ήδη έναν μήνα, σκληρού lockdown, με την έννοια ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά και τα μόνα που λειτουργούν είναι τα σούπερ μάρκετα, τα φαρμακεία και τα βενζινάδικα.

Τα κρούσματα κύλησαν ως εξής την περασμένη εβδομάδα. Την Δευτέρα 81, την Τρίτη 112, την Τετάρτη 178, την Πέμπτη 102, την Παρασκευή 107, το Σάββατο 106 και μόλις 35 (λόγω των λιγότερων τεστ) την Κυριακή.

Η διασπορά παραμένει μεγάλη και αφορά κυρίως τις ηλικίες 40 με 65 ετών, τις οικογένειες και τα σπίτια, αλλά και τους εργασιακούς χώρους που όπου έχουν εντοπιστεί αρκετά κρούσματα.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές η εβδομάδα αυτή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία που θα έχει ο ιός στην περιοχή μας στη συνέχεια του μήνα.