Το έργο «Μια καρναβαλική ιστορία» ανέβηκε στον διαδικτυακό «αέρα» και έκανε την πρεμιέρα του με έναν ξεχωριστό τρόπο από τις συμβατικές παραστάσεις.

Πρόκειται για ένα έργο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ζαπάντη που προωθεί ο Καρναβαλικός Οργανισμός, στο πλαίσιο τους διαφορετικού Πατρινού Καρναβαλιού που διεξάγει. 

Όπως διαβάζουμε "Μια καρναβαλική ιστορία θα ακούσουμε και θα δούμε... Πιο συγκεκριμένα, θα ακούσουμε την αφήγηση αποκομμάτων των εφημερίδων από το 1900 έως το 1978 από τον κ. Διονύσιο Καπρούλια, όπως είναι καταγεγραμμένα στο μουσείο τύπου της Ε.Σ.Η.Ε.ΠΗ.Ν αποτυπώνοντας με πρωτογενείς πηγές την ιστορία του καρναβαλιού.

Ταυτόχρονα, θα δούμε μια υποπλοκή με ένα ζευγάρι (Δημήτρη Βαμβακά, Δήμητρα Θεοδωροπούλου), να αλληλοεπιδρά σε μία σχέση που εξελίσσεται ανά δεκαετίες. Τα ζευγάρι θα δρα σε συγκερασμό με όσα ακούγονται στην αφήγηση, βοηθώντας τη χρονική συμπύκνωση του έργου».

Το ζευγάρι του Δημήτρη Βαμβακά και της Δήμητρας Θεοδωροπούλου, ανταποκρίνεται και το παραπάνω στον ρόλο του, μεταφέροντας μας στο πνεύμα της εποχής, ενώ από κοντά και η συμμετοχή της μικρής Λυδίας Ζαπάντη. Σημειώνουμε ότι στην αφήγηση είναι ο πολύ καλός Διονύσης Καπρούλιας.

Δείτε την παράσταση:


"Μια Καρναβαλική Ιστορία" του Δημήτρη Ζαπάντη | ΚΕΔΗΠ - ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ