Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, στον αυταρχισμό, στους εκφοβισμούς και στις απειλές του Υπουργείου Παιδείας.

"Οι Σύλλογοι Διδασκόντων του Συλλόγου μας, αποφάσισαν με καθολική συμμετοχή, είτε ομόφωνα είτε με συντριπτικές πλειοψηφίες στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση , υπερασπιζόμενοι το δημόσιο σχολείο και την εργασιακή τους αξιοπρέπεια.

Η εκπαιδευτική κοινότητα, που παλεύει για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, γνωρίζει πως η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν θα κάνει το σχολείο καλύτερο. Αντίθετα, θα αποτελέσει μοχλό για το σχολείο των λίγων και εκλεκτών, για τον άγονο ανταγωνισμό ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς και σε σχολεία και το διχασμό του εκπαιδευτικού σώματος, για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, για την κατάργηση της ακώλυτης βαθμολογικής και μισθολογικής προαγωγής, για διαθεσιμότητες και απολύσεις, ακόμα και για την υπαγωγή των σχολείων στους δήμους.

Οι εκπαιδευτικοί, όλοι μαζί ενωμένοι, πετύχαμε μια ακόμα μεγαλειώδη νίκη απέναντι στο αδιάλλακτο Υπουργείο Παιδείας! Είναι μια νίκη όλων των εκπαιδευτικών, που υλοποίησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ, υπογράφοντας τη δήλωση απεργίας – αποχής από την αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση. Δεν εφησυχάζουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά για να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Η δύναμή μας είναι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη. Όλες και όλοι μαζί θα παλέψουμε για να κρατήσουμε ζωντανό το δημόσιο σχολείο!" αναφέρει η ανακοίνωση.